25.4 C
Pitești
20 iun. 2024

Litoralul românesc – „concediu (ne)plăcut!”

Publicistul Nicolae Badiu, întors de curând de pe litoral, ne expune impresiile sale despre ce a găsit aici. Iată care sunt concluziile omului de presă: „Constanța se dezintegrează sub privirile ignorante, nepăsătoare ale autorităților și ale locuitorilor. Nu e de mirare, cu un fost primar măscărici care cumpăra voturi cu zahăr, ulei și pui… Actualul primar este venit de pe vas, dus cu pluta, în afara realității, evident, după cum arată orașul. Aici mașinile au cale liberă peste tot, inclusiv în centrul vechi. Pavelele întinse superficial pe vremea lui Mazăre, au sărit și s-au crăpat pe kilometri pătrați, sub presiunea roților bolizilor cu care defilează, mândri, cocalarii locali. Lipsesc frecvent pasajele pietonale, în locuri cheie de traversat. Totul este dezolant, iar negustorii teraselor vând fără scrupule preparate alterate, de proastă calitate, la prețuri exorbitante. Un loc de cazare are preț mai mare ca în Paris pentru camere kitchoase cu saltele de tortură, deplorabile… Case peste case stau părăsite cu anunț de vânzare pe ele. E vorba despre retrocedări dubioase care așteaptă finalizarea câștigurilor. Hotelurile regale sunt într-o paragină de neimaginat, scoase la vânzare pe bani grei. Sinistru, Constanța își trăiește vremuri apocaliptice. Dar pentru cine scriu eu?! Cui îi mai pasă și cine mai pricepe? De-aia nici nu mai vorbesc despre mega afacerea Apelor Române prin care au mărit plajele la mare… România este atât de căzută!”, scrie fostul specialist în imagine al Daciei.

Ca o prelungire a ceea ce spune dl. Badiu, publicăm imagini de pe plajele din Eforie Sud, unde cei care și-au plătit din timp un concediu aici au avut surpriza să găsească șantier (se lărgește plaja), utilaje lucrând pe liniștea turiștilor și imagini dezolante, de stațiune  lăsată în paragină.

Poleiala de suprafață (din centru) este imediat contrazisă de lipsa totală de viziune a autorităților locale, construcții vechi lăsate în paragină deși se află în imediata apropiere a plajei, câini comunitari, gunoi neridicat cu zilele, trepte nereparate, alei invadate de bălării. Și prețuri, așa cum spune și dl. Badiu, fără suport în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite. Nu mai vorbim de „serviciile” și produsele oferite pe plajă, de eternele „ia ponsul, ia nămolul” sau „ia porumbul, ia gogoașa” nelipsite nici în acest an, deși plajele sunt private și administratorii ar fi trebuit să fie mai atenți cu confortul și liniștea turiștilor.

Am remarcat însă și o treabă bună, wi-fi pe plajă. Fără parolă. Și bon fiscal inclusiv la sezlonguri.

Anul acesta litoralul românesc a avut noroc cu faptul că au mai existat vouchere de vacanță neutilizate, din anii precedenți, de către bugetari, dar de la anul nu îi prevăd prea multe șanse. Probabil că majoritatea turiștilor se vor orienta spre plajele bulgărești, grecești sau turcești sau, de ce nu, occidentale, unde „dai un ban, dar stai în față”. Dacă se vor potoli și restricțiile de circulație, șansele litoralului românesc nu sunt mari. Patriotismul local se pare că nu va mai funcționa. Să dea Domnul să ne înșelăm.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site