10.9 C
Pitești
28 feb. 2024

Schimbări în structura anilor școlari următori

25 iunie 2021 a fost ultima zi de școală,  elevii intrând în cea mai scurtă vacanță de vară de până acum.  Doar 79 de zile libere vor fi în vacanța mare de anul acesta, școala urmând să înceapă pe 13 septembrie 2021.

Anul școlar 2020 – 2021 a început pe 14 septembrie și urma să aibă 34 de săptămâni. În cursul acestui an școlar însă, cursurile cu prezență fizică au fost întrerupte în mai multe rânduri din cauza pandemiei.

În anul școlar următor vor fi mai multe modificări. Iată calendarul anului școlar 2021 – 2022:

Cursurile vor începe la data de 13 septembrie, iar cele două semestre vor avea împreună tot 34 de săptămâni, dar structurate altfel.

Semestrul I va avea 14 săptămâni, și va ține de la 13 septembrie până la data de 22 decembrie. În intervalul 25 – 31 octombrie 2021, elevii din ciclul primar, dar și copiii din învățământul preșcolar sunt în vacanță. Vacanța de iarnă va începe în data de 23 decembrie 2021 și se va încheia la 9 ianuarie 2022.

Semestrul II va fi format din 20 de săptămâni și va începe în data de 10 ianuarie, când elevii vor reveni din vacanța de iarnă și se va întinde până la data de 10 iunie 2022.Tezele se vor susține cu cel puțin trei săptămâni înainte de încheierea semestrului.

Ministrul Învățământului vrea scurtarea vacanței de vară în anii următori

„Structura anului școlar pentru 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susțin: este nevoie de o crestere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele țări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în Romania, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricand, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a afirmat ministrul Educației, duminică seara, la Digi 24.

Întrebat ce părere are despre propunerea fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care a afirmat că în opinia sa, pentru următoarea perioadă durata vacanței de vară ar trebui redusă la o lună, Cîmpeanu a răspuns că „vacanța de vară mai scurtă înseamnă perioadă de cursuri mai lungă”, el arătând că „este nevoie de acest lucru”, însă propunerile în acest sens pentru extinderea perioadei de cursuri din anul școlar următor, care începe în toamnă, „nu au fost acceptate”, invocându-se că este nevoie de predictibilitate.
„Nu mă antepronunț, dar cu siguranță vacanța de vară ar trebui să fie mai scurtă”, a afirmat Cîmpeanu, dând exemplu alte țări europene.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI