-0.7 C
Pitești
19 ian. 2022
spot_img

Până se ajunge cu asfaltarea la Oarja…

… se plombează găurile din asfalt. Lucrarea este temporară, până se ajunge cu lucrarea de asfaltare a DJ 503 începută din capătul de sud al județului, respectiv din Slobozia.

„Până vor începe lucrările de modernizare, a început plombarea gropilor pe DJ 503. Pentru o mai bună înțelegere, vă reamintim că DJ 503 este un drum județean, iar primăria nu poate interveni sub nicio formă pentru asfaltarea/modernizarea sa.
În ce privește modernizarea DJ 503 – limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja, în lungime de 42,034 km – este unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană.

Contractul pentru finanțarea acestui drum a fost încheiat în luna mai 2019, valoarea totală fiind de 99.818.008,40 lei, inclusiv TVA.

Conform informării făcute de Consiliul Județean Argeș, începerea execuției pentru tronsoanele ce parcurg comunele Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Suseni, Oarja şi Căteasca se va face pe măsura realizării proiectului tehnic de execuție în urma actualizării cadastrului şi a cărților funciare.
Așadar, nu este vorba despre ignorarea solicitărilor venite de la cetățeni, ci de o serie de probleme legale pe care Consiliul Județean trebuie să le parcurgă.

Vă mulțumesc pentru înțelegere! Pentru cei care vor să înțeleagă cum stau lucrurile cu adevărat!”, își anunță primarul Constantin Bâlea consătenii, printr-o postare pe pagina sa de facebook.

Subiect de mare interes, asfaltarea acestui drum județean este așteptată de locuitorii câtorva localități. Cu două luni în urmă, localnicii din Oarja au făcut chiar un protest, peste 200 de oameni ieșind în stradă pentru a determina Consiliul Județean să grăbească lucrările. Articolul îl puteți citi aici: https://argespress.ro/maine-aomenii-vor-protesta-la-oarja-pe-dj-503-gropile-din-asfalt-au-50-cm/

Din comentariile de pe pagină, oamenii sunt nerabdători să vadă odată drumul asfaltat ca la carte, dându-l exemplu pe Ceaușescu, dar majoritatea înțeleg situația și spun că decât deloc, e bine și așa. S-a luat hotărârea de a se plomba măcar gropile, pentru a nu se mai strica mașinile pe acest drum, având în vedere că este foarte deteriorat, gropile având o adâncime apreciabilă. O soluție de minimă rezistență.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI