1.2 C
Pitești
09 dec. 2021
spot_img

Sute de oameni vor protesta, la Oarja, pe DJ 503. Gropile din asfalt au 20-30 cm!

Sâmbătă, 21 august, s-a anunţat un protest pe Drumul Judeţean 503 (limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele). Oamenii din Oarja au ajuns la disperare din cauza gropilor de pe acest drum. Cratere, nu alta! Este aproape imposibil de folosit, îşi strică maşinile, îşi rup roţile, jantele, îşi pun vieţile în pericol.

Protestul a fost autorizat de către Primăria Oarja, Jandarmerie şi Poliţie, el va avea loc între orele 13.00 – 14.00 şi la el vor participa 200 de oameni şi 40 de maşini. Protestul a fost autorizat a se ţine pe islazul comunal, nu li s-a permis să blocheze drumul judeţean. Între 14.00 – 14.30 vor rula în formaţie pe acest drum, pe un traseu de 5 kilometri. Scopul acestui protest este de a atrage atenţia Consiliului Judeţean Argeş cu privire la gravele probleme cauzate de starea drumului şi a urgenta lucrările de reparaţii. Oamenii vor lucrări de calitate, nu cârpeli, cum s-au tot făcut în ultima vreme (unii dintre ei spun că s-ar fi acoperit gropile cu pământ!).

Din aprilie am tot prezentat dialogul dintre ei şi autorităţi, am scris despre doleanţele lor şi despre posibilităţile Consiliului Judeţean care este de fapt administratorul acestui drum. Am fost informaţi că anul acesta au fost prevăzuţi bani în buget pentru ca acest drum să fie reparat, dar se pare că lucrările trenează. Oamenii nu mai au răbdare. Nu mai pot avea răbdare! Un drum foarte circulat, dar neasfaltat din 1974. Consiliul Judeţean spune că s-a început deja proiectarea din partea de sud a judeţului (de la limita cu judeţul Teleorman, s-a ajuns până la Slobozia), dar că s-a lovit de nişte probleme de cadastrare (tot de acte, bată-le vina!).

E o lovitură de imagine dată instituţiei care instrumentează bugetul de investiţii al judeţului. Să sperăm că vor fi luate în seamă doleanţele lor şi că se va trece la treabă, aşa cum s-a promis. Oamenii nu mai pot, au ajuns la capătul răbdării. Dar – cel mai rău, nu mai au încredere!

Așa arătau gropile în aprilie, când am început să scriem despre această problemă a oamenilor care tranzitează acest drum de nevoie. Situația este aproape similară și acum.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI