10.4 C
Pitești
27 feb. 2024

Drumul de la Oarja va fi modernizat anul acesta

Ne scriu cititorii, supăraţi (şi pe bună dreptate!) că Drumul Judeţean 503 pe o porţiune de cca 1 km între Autostradă şi comuna Oarja, este plin de gropi, unele au devenit adevărate cratere în asfalt, care pun în pericol viaţa celor care sunt nevoiţi să circule pe aici, plus că le strică maşinile. Drumul arată, într-adevăr, rău de tot, şoferii fiind nevoiţi să ocolească gropile intrând pe sensul celălalt de mers şi putând provoca accidente. „O adevărată bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Oarja”, concluzionează dl. Marius G. pe o postare pe internet, în care a fost etichetată şi presa. Un lucru bun, faptul că oamenii încă cred în puterea presei de a schimba ceva.

Ne-am interesat şi noi la sursă şi am aflat următoarele:

Județul Argeș este beneficiarul a 22 de proiecte a căror valoare totală este de peste 383 milioane lei (78 milioane euro). Pentru anul 2021 este propusă suma de 106 milioane lei. Printre proiectele aflate în derulare este şi Modernizarea DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (DJ 702 G – km 3+824), km 98+000 – 140+034, L – 42,034 km, în județul Argeș. Aşadar, acest drum judeţean va fi modernizat cu fonduri europene. Lucrările vor începe în luna mai sau cel târziu iunie, anul acesta. Fondurile au fost aprobate, sunt incluse în bugetul Consiliului Judeţean pe acest an.  Din păcate, nu se pot face lucrări de întreținere în acest moment. De fapt nici nu şi-ar mai avea rostul acum.

Autorităţile locale nu au competenţă în repararea drumurilor judeţene. Ceea ce trebuie însă să facă primarii comunelor unde sunt asemenea probleme, este să le semnaleze autorităţilor judeţene şi să insiste pentru rezolvarea acestora, ceea ce primarul Constantin Bîlea a şi făcut.

Accesând linkul de mai jos, puteţi citi care drumuri din judeţ se vor repara/moderniza anul acesta, precum şi ce alte lucrări sunt aprobate în bugetul judeţului:

BUGET CONSILIU JUDEŢEAN

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI