14.8 C
Pitești
27 feb. 2024

E sigur: Elevii revin la şcoală pe 5 mai

Şcolile vor reîncepe cu prezenţă fizică a elevilor la clase, începând cu data de 5 mai, cu excepția elevilor din clasele terminale, care se vor întoarce la ore din 10 mai, a declarat, azi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

„Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai. Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete. Am cerut eliminarea acestei condiții.

În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

El a subliniat că riscurile nu pot fi eliminate total, dar că prin respectarea regulilor – mască sanitară, distanțare, testare, aerisire -, se pot ține sub control, astfel încât „să nu avem o generație întreagă de copii fără șansa de recuperare a acestor pierderi”.

În legătură cu testarea în școli cu teste noninvazive (din salivă), ministrul a spus că în comitetul de joi a propus această inițiativă Ministerului Sănătății. Ca argument, el a spus că este o măsură care s-a luat și în școlile din Italia, Germania, Franța. „Aceste teste sunt utilizate în școli, trebuie validate ulterior prin teste PCR, dar sunt importante. E vorba de testarea elevilor cu simptome specifice și a elevilor contacți ai unor persoane confirmate. Guvernul va analiza și va decide”, a spus ministrul.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI