23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

Se testează rezistența podului de la Mioveni

Orice lucrare trebuie urmărită în diferite faze de execuție, efectuate măsurători și verificați parametrii tehnici. Ca la orice obiectiv construit în Mioveni, primarul Ion Georgescu este atent la respectarea tehnologiei pe șantiere în așa fel încât siguranța cetățenilor din Mioveni să fie literă de lege și obiectivele construite să îndeplinească standardele de calitate cele mai înalte.

《 Astăzi, au fost efectuate teste de rezistență la fundația podului care se construiește în Racovița, peste râul Argeșel și care va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești. Testele au vizat piloții forați, din beton armat, care susțin culeea podului și au fost efectuate de un laborator autorizat.
Timp de cinci ore, s-au testat forța maximă de încărcare și tasarea, la o presiune de 500 tone, pentru a se verifica dacă structura rezistă conform datelor oferite de proiectant.
Noul pod va sta pe o fundație formată din 28 de piloți din beton armat, dintre care 16 la o dimensiune de 20 metri și 12 la dimensiunea de 25 de metri. După finalizarea acestei etape, urmează construcția radierului podului.
Conform proiectului, podul va avea o lungime de 81,20 m și o lățime de 13 m, cu două benzi de circulație, încadrate de trotuare pietonale. Podul va avea o deschidre de 73 m și 35,50 m înălțime. Suprafața totală a podului va fi de 6600 mp, incluzând drumul amenajat și rampele de acces.
Lucrările au început în martie 2022, iar termenul de finalizare este luna septembrie 2023.
Investiția este realizată și finanțată de Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale, prin “Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social”.》, a transmis primarul Ion Georgescu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site