28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Sărbătoare înălțătoare la Hârsești (VIDEO)

Pentru că azi este o zi mare – Înălțarea Domnului, zi în care în toată țara se păstrează tradiția de a sărbători eroii acestui neam – Ziua Eroilor, la Hârsești e fierbere mare. Oamenii sunt obișnuiți cu manifestările culturale prilejuite de această dublă sărbătoare, care se organizează aici în fiecare an, așteptându-le mereu cu bucurie și interes.
Autoritățile locale, reprezentate de primarul Ionel Moloiu, împreună cu directoarea Căminului Cultural din localitate, Loredana Costache și conducerea Școlii gimnaziale Hârsești au avut inițiativa de a înălța un drapel tricolor de peste 100 de metri lungime, ce a fost purtat pe brațe de copii, pe șoseaua principală, între cele două monumente ale eroilor din sat. Drapelul impresionant a fost împrumutat de la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, mulți dintre copiii satului fiind elevi ai acestei școli, prin Căminul cultural. Imensul drapel este același care s-a întins de 1 Decembrie, în centrul Piteștiului.
S-au depus coroane de flori la ambele monumente, atât la cel din satul Hârsești, cât și la cel din satul Martalogi, din partea instituțiilor publice locale, s-au făcut slujbe religioase și parastas pentru pomenirea eroilor.
În această după-amiază Căminul cultural va desfășura într-o atmosferă festivă, în sala de ședinte a primăriei, o activitate în care copiilor satului li se va vorbi despre semnificația acestei zile atât din punct de vedere spiritual, religios, cât și militar, istoric și literar, la care vor participa personalități de seamă ale județului.
Tot în perioada Rusaliilor, se vor sărbători și 406 ani de atestare documentară a localității Hârsești. O comună în care prin activitatea depusă aici de oameni dedicați, se cinstesc tradițiile, istoria și trecutul glorios. Sunt lucruri minunate la care am fost martori și pe care am simțit nevoia să vi le împărtășim.

 

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site