19 C
Pitești
25 mai 2022
spot_img

Lecție de istorie vie, la Castrul Jidova din Câmpulung

Asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Muzeul Județean Argeș, organizează în perioada 8 – 10 octombrie 2021 festivalul de reconstituire istorică antică „TRANSALVTAVNVS FEST. La porțile Imperiului”.

Evenimentul se va desfășura în incinta castrului roman Jidova, un loc încărcat de istorie, cel mai important punct de apărare de pe frontiera romană transalutană.

„TRANSALVTANVS FEST. La porțile Imperiului” este organizat și cu sprijinul Muzeului Municipal Câmpulung.

Reconstituirea istorică sau „reenactmentul” reprezintă un mod excelent de abordare a istoriei. Când vorbim de reenactment vorbim de reconstituirea unor aspecte cu caracter civil, militar sau religios din diferite perioade istorice în conformitate cu vestigiile arheologice, sursele istorice și cercetările științifice. Așadar, este vorba de istorie aplicată, de lecții de istorie vie oferite publicului larg prin intermediul unor evenimente cultural-istorice. În cadrul acestora, reenactorii interacționează direct cu publicul, oferind informații istorice, reconstituind diverse ateliere civile (fierărie, pielărie, ceramică, țesătorie, etc.) sau punând în practică diferite demonstrații cu caracter militar.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI