19 C
Pitești
25 mai 2022
spot_img

Ce înseamnă Betting Exchange?

Interesul jucătorilor pentru pariurile sportive este mereu în creștere. Acum câțiva ani, această activitate distractivă însemna deplasarea la agenția de pariuri, studierea ofertelor și completarea biletelor scrise. Pronosticurile cu privire la evenimentele sportive sunt azi un domeniu aparte, care a devenit o adevărată artă.

Mecanismul modern de pariere online a făcut pariurile mult mai comode și la îndemâna oricui. Mai mult decât atât, sistemul de pariere Betting Exchange a devenit un instrument des folosit de jucători. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre ce este Betting Exchange și ce avantaje oferă acesta jucătorilor citește rândurile următoare.

Ce reprezintă Betting Exchange?

Betting Exchange este practic o „piață” pentru jucători, creată pentru a găzdui pariuri pe rezultatul unor evenimente sportive și nu numai. Bursele de pariuri oferă aceleași oportunități de a paria ca și casele de pariuri normale, cu câteva diferențe însă.

În cadrul platformelor de Betting Exchange jucătorii pot cumpăra (opțiune cunoscută și sub numele de „back”) sau vinde (cunoscută și sub denumirea de „lay”) pariuri și pot tranzacționa în timp real pe tot parcursul evenimentului, fie pentru a-și reduce pierderile, fie pentru a-și asigura profitul, înainte de încheierea propriu-zisă a unui eveniment.

Bursele de pariuri generează bineînțeles venituri și pentru platformele care găzduiesc aceste pariuri, prin perceperea unui mic comision pentru pariurile câștigătoare plasate de clienți.

În parierea clasică sunt implicate două părți: jucătorul, cel care pariază, și agenția, cea care oferă cotele și acceptă pariurile. În cazul pariurilor de tip Betting Exchange nu se mai implică agenția de pariuri, iar Betting Exchange este doar o platformă pe care jucătorii o utilizează pentru a plasa pariuri între ei, fără implicarea directă a operatorului de pariuri.

Unde poți paria Betting Exchange în România?

Deși este încă un concept mai puțin cunoscut la noi în țară, Betting Exchange este prezent pe platforma de jocuri licențiată Betfair, un operator cu un nume important pe piața mondială a pariurilor și cel mai cunoscut atunci când vine vorba de Betting Exchange. Pentru a afla mai multe informații utile despre acest operator poți citi pareri Betfair ale jucătorilor.

Dacă îți deschizi cont la Betfair și pariezi folosind Betting Exchange e recomandat să citești mai multe despre sistem și să înțelegi corect mecanismul, înainte de a miza pe bani reali.

Pariuri Back și Lay

Orice platformă de Betting Exchange are două tipuri de pariuri diferite: Back si Lay.

Pariul de tip Back este asemenea unui pariu normal si de fapt pariezi efectiv pe faptul că un anume pariu pe un eveniment sportiv va fi câștigător.

Pariul de tip Lay este gândit invers, pariezi pe faptul că pariul pe un eveniment nu va fi câștigător. Este un tip de pariu inedit, pentru că poți construi practic sisteme de pariere originale și cu multe șanse de câștig.

Pariurile de tip Lay sunt mai puțin utilizate de pariori decât cele Back (să zicem normale), iar mulți jucători aleg Lay atunci când cotele pentru Back sunt mici, adică evenimente destul de „sigure”.

Ce avantaje au pariurile de tip Betting Exchange?

Dacă încă nu ai încercat Betting Exchange, probabil încă nu știi ce avantaje poți exploata din aceste pariuri. O platformă cum este Betfair, care are și pariuri Betting Exchange, te poate conduce la beneficii destul de importante, pe care e bine să le înțelegi:

  • Cote excelente, la cele mai căutate evenimente, de cele mai multe ori superioare celor oferite de agențiile de pariuri, care oferă cote mici pentru evenimente cu rezultate ușor de anticipat
  • Pariuri inedite, cum sunt cele care prevăd că un anume rezultat nu se va îndeplini, ceea ce e mai rar să găsești în oferta caselor de pariuri clasice
  • Nu există limite pentru sumele pariate, poți miza oricât dorești
  • Poți ajusta cotele, dacă nu te ajută anumite cote, schimbi și alegi o cotă mai bună, care va trebui „acceptată” de un alt jucător
  • Experiența este de folos în relaționarea cu alți jucători. Mai precis spus, poți profita de erorile pe care le fac de obicei începătorii
  • Poți alege pariuri contrare, cu rezultate diametral opuse, pe care nu le poți juca la agențiile obișnuite. În cazul Betting Exchange, nu este absolut deloc o problemă
  • Pariurile live sunt deseori alese pentru a aplica strategii, ceea ce este în avantajul celor care joacă Betting Exchange
  • Poți paria de pe desktop sau folosind aplicația, iar evenimentele pe care le alegi pot fi și altele, nu doar sportive: politică, alegeri, competiții muzicale, filme etc.
  • Nu în ultimul rând, Betting Exchange permite aplicarea unor strategii interesante, care conduc la câștiguri destul de bune, dacă sunt corect aplicate

Concluzii

Dacă știi principalele idei care definesc Betting Exchange te vei acomoda rapid cu acest tip de pariere, iar avantajele te vor convinge să joci în acest sistem, mai mult decât în cazul pariurilor clasice.

Nu doar norocul este determinant pentru câștig, ci mai ales o strategie corect aleasă, fler în intuirea rezultatelor, flexibilitate la schimbări rapide de situație.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI