13.2 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

Au început lucrările la noul pod de pe DN73 peste râul Dâmbovița

Cel mai târziu în primăvara anului viitor vom avea un pod nou peste râul Dâmbovița pe DN73, la km.78+519, în punctul „Podul Dâmboviței”, anunța acum un an Compania Naţională de Drumuri. Se estima chiar că lucrările vor începe în jurul datei de 1 martie 2021.
Lucrările au început însă pe 11 aprilie 2022. Noul pod se va construi în aval de podul vechi, prin această investiție realizându-se o variantă ocolitoare a centrului satului Podul Dâmboviței. Lucrările executate vor duce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit depășit de pe DN 73, redeschizându-se legătura pentru traficul greu dintre Piteşti şi Braşov. Podul existent în zonă este unul din zidărie din moloane de piatră, construit în 1886 și declarat monument istoric.


Noul pod va avea o lungime de 170 de metri (o deschidere de 100 de metri, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 de metri) și va fi racordat la traseul existent al DN 73. Lungimea totală a variantei de traseu va fi de 750 metri. Deschiderea de 100 de metri este asigurată dintr-un arc de oțel, încastrat în malurile râului. În secțiune transversală sunt prevăzute două arce metalice independente, cu secțiunea casetată, constantă, cu dimensiunile casetei 2,00m x 1,60m. Antreprenorul are o mobilizare bună în șantier, ajungând la stadiul fizic de execuție al lucrărilor de 15%.
Valoarea investiției este de peste 33 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI