10.9 C
Pitești
28 feb. 2024

Amplă acţiune de control în trafic, zona Fraţii Golești

Astăzi, poliţiştii rutieri organizează o acțiune pe raza municipiului Piteşti, cu scopul prevenirii principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere în județul nostru. Acţiunea se face în colaborare cu polițiștii rutieri din județele Dâmbovița și Vâlcea. Trei echipaje de la rutieră, formate din 10 poliţişti, participă la acţiune.

Momentan, echipajele sunt cantonate în zona Fraţii Goleşti, aproape de intersecţia cu Bdul Republicii.

Coloană de contravenienţi

Deja s-a format coloană de mașini oprite, în special pentru depășirea vitezei. Majoritatea (60-70%) femei.

De interes:

ECHIPAJELE S-AU MUTAT ÎN ZONA VAMĂ

Analiza accidentelor din anii precedenţi arată că printre cauzele frecvente care au dus la accidente grave se numără: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Riscul de a muri în cazul producerii unui accident se dublează dacă pasagerii nu poartă centură: dacă una din opt victime care au purtat centura în momentul accidentului şi-a pierdut viaţa în urma impactului (12,5%), în cazul victimelor care nu purtau centura, unul din patru a decedat (25%).

Mai puţin de 10% din şoferi au recunoscut că s-au aflat în situaţia de a fi condus autovehiculul după ce au consumat băuturi alcoolice; aproximativ 1% se află frecvent în această situaţie; cel mai frecvent, acest comportament este motivat de parcursul scurt pe care îl aveau de făcut, iar peste 20% dintre cei controlaţi au opinat că pot consuma o anumită cantitate de alcool, fără a le fi afectată capacitatea de a conduce autovehiculul.

Agresivitatea în trafic se manifestă cel mai frecvent prin flash-uri şi claxoane, gesturi ori cuvinte obscene, iar conducătorii auto susţin că sunt de trei până la de şaptesprezece ori mai frecvent victimele decât autorii acesteia, în funcţie de forma manifestării.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI