0.9 C
Pitești
09 feb. 2023
spot_img

Alina Gorghiu s-a proptit în teii de la Curtea de Argeș

Alina Gorghiu s-a proptit în teii de la Curtea de Argeș

Alina Gorghiu, președintele (interimar) al Senatului, practic al doilea om al țării, s-a expus public cu o postare total neinspirată. Postarea pe facebook este menită să inducă în eroare opinia publică din Curtea de Argeș, cum că primarul orașului taie teii de pe bulevard. Președinta Senatului și a PNL Argeș a început atacul fară rost și fără fundament. Respectiva postare a pus-o într-o postură penibilă în mediul online, dovadă stând comentariile cetățenilor.

Nu suntem avocații primarului, dar nu putem să nu vedem realitatea

De la bun început spunem că este departe de noi intenția de a-i lua apărarea primarului Panțurescu. Și noi l-am criticat în mai multe articole pentru lucruri pe care nu le-a făcut cum trebuie în Orașul Regal. Dar să găsești nod în papură că primarul taie un tei, doi (din câteva sute!), asta chiar e de râsul curcilor. Este evident că unii sunt scorburoși și uscați, și că prezintă risc pentru cetățeni și mașini. Cu siguranță, ca și-n alte dăți, urmează acțiuni de plantare, care se vor face după manual, nu când i se năzare doamnei Gorghiu.

Cetățenii orașului au înțeles „manevra” PNL-istă. Chiar dacă au fost câțiva “partizani peneliști” care l-au acuzat pe primar, majoritatea au avut un punct de vedere bine conturat. Oamenii au înțeles că nimeni nu taie teii orașului, pot sta liniștiți. Doar se elimină, punctual, unul-doi care nu mai corespund din punct de vedere al siguranței.

Tei căzut

Cetățenii nu pot fi prostiți

Stefan Vasile: Alina Gorghiu: Ați vândut România bucată cu bucată și pe tine te doare de trei tei?!! Ar trebui sa te doară de copiii acestei țări, că nu mai au un viitor în această țară!

Alina Gorghiu: Stefan Vasile  Faceți un deserviciu tuturor când aruncați cuvinte grave fără fundament. România a avut creștere economică în 2022. Lucrurile merg bine pentru țara noastră, deși vremurile sunt complicate și e război la graniță! Cât despre tei, să tai copaci fără un motiv bine întemeiat e întotdeauna un lucru rău. Și trebuie să se vorbească despre asta!

Stefan Vasile: Alina Gorghiu  Creștere economică in buzunarele politicienilor! Și dacă vă doare așa tare de câțiva tei, faceți un bine și opriți defrișările din pădurile României !!

Costica Dobrinoiu: Alina Gorghiu  Păi și ce ați vrea  să se rupă de vânt și să omoare ceva oameni ca apoi să dați vina pe te miri cine?

Vasile Dumitru: Alina Gorghiu  Lucrurile merg bine pentru VOI, dar pentru popor…

Stefan Vasile: Vasile Dumitru  Exact!! Avem creștere economică dar populația plătește facturi umflate! Sa fi crescut economia de la plata redevenței austriecilor? Au vândut tot ce au construit comuniștii și eu spun cuvinte fără fundament!

Robert Mecic: Alina Gorghiu  Lucrurile merg bine pentru tine poate…

Liviu Liviu:  Creșterea economică se vede în nivelul de trai al cetățeanului, în calitatea educației, în serviciile medicale și pot continua, asa că e zero. Însă despre tei da, sunt emblematici și nu trebuiesc tăiați. Dar dacă la vizita unor mari personalități regale în acest oraș am putut să punem perdele pe gara regală și a mers așa, păi merge și cu teiul, că doar se caută pupeze (pentru posturi la stat).

Trifu Daniela: Alina Gorghiu  De fabricile furate nu vă doare, D-na Gorghiu? De terenurile și pădurile vândute si defrișate nu vă doare? De oamenii săraci și de copiii care nu se duc la școală nu va doare?!!! Iar creșterea economică e doar în buzunarele parlamentarilor și guvernanților!!!

Teii se rup, trebuie tăiați și întineriți

Să revenim la teii din Curtea de Argeș, problemă care o arde rău pe Alina Gorghiu. Chiar anul trecut, doi tei din oraș, unul din proximitatea primăriei și al doilea din fața Liceului Forestier, s-au rupt. Puțin a lipsit atunci să nu accidenteze pe cineva. Noi l-am criticat pe primar că nu ia măsuri de tăiere a teilor bătrâni și, ceea ce credem că e mult mai important, să pună siguranța cetățenilor pe primul loc! (vezi foto și link articol: https://argespress.ro/tei-rupt-cat-pe-aci-sa-cada-peste-copii/)

Administrația orașului a tăiat, în ultimii 4-5 ani, teii scorburoși și a replantat alți vreo 30. În anii 2011-2012 s-a făcut chiar o tăiere de regenerare a tuturor teilor. Și atunci s-au trezit câțiva “specialiști” să conteste acțiunea autorităților încercând să inducă ideea că cineva a pus gând rău teilor. Numai că s-a dovedit că recomandarea de a se face tăierea de regenerare a fost bună, pentru că aceștia și-au prelungit viața, coroanele și-au revenit și acum bulevardul arată așa:

Bulevardul Basarabilor vara
Bulevardul Barasabilor iarna

Structura actualului bulevard a fost concepută și realizată în anii 1883-1886 de către celebrul arhitect regal Emile André Lecomte du Noüy. Acesta a decis să schimbe traseul vechii străzi care traversa orașul. Așa a apărut bulevardul central, iar teii plantați de-o parte și de alta a lui, de la Biserica Domnească până la Mânăstire – circa 150, au configurat structura arterei care rezistă și astăzi. În alte zone unde mai sunt tei (zona Casa de Cultură, zona Liceu Forestier, zona Posada) și tot ce înseamnă zona de dincolo de mânăstire spre cartierul Ivancea, aceștia au fost plantați în perioada comunistă. Nu toți însă s-au prins, pentru că au fost puși printre betoane, neavând unde să-și dezvolte rădăcinile.

Alina Gorghiu se proptește în teii de la Curtea de Argeș

Așadar, considerăm că președinta Senatului are alte probleme de rezolvat, în afară de un tei tăiat de oamenii primarului din Curtea de Argeș. Credem că fiecare ar trebui să-și vadă de propriile probleme (și PNL-iștii au destule!), nu să inflameze opinia publică inutil și mincinos. Să lase deoparte rolul de proptea (N.R. proptea = lemn, stâlp, par, bară, scândură etc. cu care se sprijină un gard, un zid, un pom) a teilor și să nu mai arunce cu fumigene în mediul online. Iar ca imaginea să fie și mai penibilă, Alina Gorghiu răspundea unui comentariu al unui cetățean, că țara merge bine și e pe creștere economică! Halal!

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Pai daca s-a proptit o fi baut ceva” saraca ” cred ca era mai bine daca se proptea fizic de un tei sa o trezeasca la realitate.Aloooo !!!!!tantiiii !!!!!!!!tara arde si tu te freci de teii fara sot ,de doi, trei tei care sunt scorburosi ???????O ,tu nici visezi Gorghiu ,unde ti-a ajuns” burghiul”,vezi te rog de treaba ta ,lasa teii nostrii asa .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!