11.1 C
Pitești
28 mart. 2025

9 unități de învățământ din Argeș primesc calculatoare gratuit

Ateliere Fără Frontiere anunță lista laureaților pentru ediția 2021 a proiectului „Dăm Click pe România”. La nivelul întregii țări, sunt beneficiare ale proiectului 110 școli, organizații non-guvernamentale și instituții sociale beneficiare de calculatoare recondiționate în atelierul educlick.

Proiectul este implementat cu sprijinul partenerilor de la Kaufland România și OMV Petrom și vine în continuarea ediției de anul trecut, ajungând astfel la un total de 232 de structurile educaționale ce au beneficiat de echipamente în perioada 2020-2021 prin „Dăm Click pe România”.

Cele 110 structuri vor beneficia în total de 2000 de calculatoare ce vor sprijini elevii și profesorii la crearea, adaptarea sau îmbunătățirea traseului lor educațional prin digitalizarea modului de învățare și comunicare. Peste 20.000 de beneficiari direcți vor avea parte de o școală mai atractivă, adaptată nevoilor și stilului lor de viață, mai eficientă în a dezvolta competențe, generând educație pe tot parcursul vieții.

Printre laureați se numără 4 grădinițe, 3 școli și 2 licee din județul Argeș: Colegiul Național „Zinca Golescu”, Grădinița cu Program Prelungit Albă ca Zăpada din Pitești, Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Nicolae” din Câmpulung, Școala Gimnazială Nr. 1 din Mioveni, Școala Gimnazială Nr.1 din Valea Danului, Grădinița cu Program Normal Șelari din Valea Mare-Pravăț, Grădinița cu Program Prelungit din Mioarele, Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Bradu și Liceul Teoretic Ion Barbu Pitești.
Înscrierea inițială a candidaților a avut loc în contextul închiderii școlilor ca urmare a măsurilor de siguranță și prevenției împotriva răspândirea virusului SARS-COV-19.

Laureații actualei ediții au fost selectați pe baza aplicațiilor din toamna anului 2020, când peste 350 de structuri educaționale ne-au semnalat nevoia de calculatoare în comunitățile din care fac parte, majoritatea dintre ele unități școlare în zone defavorizate care au fost nevoite să facă tranziția la școala online, unde majoritatea elevilor nu aveau sau chiar nu știau să folosească un calculator.

Selecția laureaților s-a bazat pe evaluarea proiectelor depuse de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

52,300FaniÎmi place
3,200AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

Mentenanta site, Administrare site Realizare site Wordpress, Mentenanta site, Wordpress