14.8 C
Pitești
02 oct. 2022
spot_img

„STOP agresiunii asupra copiilor în unitățile scolare!”

Seminar de mobilizare a factorilor implicați în educația timpurie: „Stop agresiunii asupra copilului în unitățile școlare!”

Ca urmare a cazului de agresiune petrecut în luna mai 2022, la Creșa nr. 6 Trivale din municipiul Pitești, și ca răspuns comunitar împotriva fenomenului din ce în ce mai răspândit în România al violenței împotriva copiilor în cadrul unităților care au în îngrijire/educare copii, Primăria Municipiului Pitești, prin Creșa Pitești, a organizat, în data de 2 septembrie 2022, un seminar cu tema „Stop agresiunii asupra copilului în unitățile școlare!”, susținut în sala Filarmonicii Pitești.

Evenimentul, organizat în colaborare cu instituțiile de la nivel local cu atribuții în îngrijirea și educarea copiilor, a dorit să atragă atenția asupra fenomenului de violență împotriva copiilor în cadrul unităților de îngrijire/educare și să crească nivelul de informare, de conștientizare și de responsabilizare al celor implicați – personalul unităților menționate și, respectiv, părinții.

La seminar au luat parte reprezentanți ai administrației și ai autorităților publice, ai instituției Avocatul Poporului, ai I.S.J. Argeș și D.G.A.S.P.C., angajați ai creșelor și ai grădinițelor de stat și private, ai asociațiilor de părinți, psihologi și specialiști din domeniul juridic.

Dezbaterea și-a propus mobilizarea comunității, la nivel local, și a încurajat luarea de atitudine în fața acestui fenomen și colaborarea cu toți cei implicați, oferind consiliere și informații despre metodele de disciplinare pozitivă a copiilor și strategii de răspuns constructiv la comportamentele nedorite ale copiilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!