19.8 C
Pitești
23 sept. 2023

Start Zilele Piteștiului

Start Zilele Piteștiului

Astazi la ora 10 a avut loc sedința festivă de deschidere a Zilelor Municipiului Pitești – Pitești FEST, prilejuită de aniversarea a 635 de ani de la prima atestare documentară a localitații Pitești, la 20 mai 1388, de către Mircea cel Bătrân.

Cu acest prilej primarul Cristian Gentea a adresat cuvinte de bun venit oaspeților veniți din țară și de peste hotare (din Krakujevak – Serbia, oraș înfrațit cu Pitestiul), și a dat startul manifestărilor prilejuite de această sărbătoare.

Despre istoria Piteștiului de la atestare până în zilele noastre a vorbit istoricul Sevastian Tudor. De asemenea, IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a ținut o frumoasă cuvântare despre originea etimologică a numelui orașului – PITEȘTI, care vine de la PITĂ (pâine).

Apoi au urmat momentele emoționante în care i s-a acordat titlul de Cetățean de onorare dlui Ilariu Isac, părintele Simfoniei Lalelelor, aflat acum la vârsta de 90 de ani. „O reparație morală”, a spus primarul Cristian Gentea, căruia nu i-a venit să creadă că nu i-a fost acordat până acum acest titlu, de către primarii precedenți.

Despre Pitești, despre dezvoltarea lui, despre cât de iubit este orașul de către cei care îl conduc, care au crescut, au învățat, au muncit, au trăit în acest oraș, despre cât de importantă este contribuția fiecăruia la dezvoltarea și înfrumusețarea orașului, au vorbit prefectul județului, Radu Perianu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, președintele CCIA Argeș, George Caval, inspectorul general școlar Dumitru Tudosoiu, consilierul local Mihai Coteț si alți invitați.

A urmat premierea celor mai bine gospodărite, frumoase și curate asociații de proprietari din Pitești. Au fost premiate, cu câte 2000 lei, 10 asociații de proprietari, câte una pe fiecare cartier, iar premiul cel mare pentru „Cea mai frumoasă și curată asociație de proprietari din mun.Pitești”, în valoare de 10.000 lei, a fost atribuit Asociației de proprietari Victoria, bloc 89, Centru.

Zilele Piteștiului continuă cu manifestări culturale, concerte și expoziții în Parcul Lunca Argeșului.

CITEȘTE ȘI:

Asociațiile de Proprietari – premiate de Zilele Piteștiului

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press mai 19, 2023 Start Zilele Piteștiului Astazi la ora 10 a avut loc sedința festivă de deschidere a Zilelor Municipiului Pitești – Pitești FEST, prilejuită de aniversarea a 635 de ani de la prima atestare documentară a localitații Pitești, la 20 mai 1388, de către Mircea cel Bătrân. Cu acest prilej primarul Cristian… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI