21.5 C
Pitești
24 mai 2024

Săptămâna Verde pe Transfăgărășan

Săptămâna Verde pe Transfăgărășan

Elevii clasei a 3-a de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș, sub coordonarea dnei învățătoare Aurelia Cîrstea, au participat la o acțiune de ecologizare pe DN 7C Transfagărășan, în cadrul proiectului „Săptâmâna Verde”. Proiectul a fost susținut de către Secția Drumuri Naționale Pitești, prin dl. director Mihăiță Gheorghe, care le-a asigurat copiilor mănuși de protecție și saci menajeri, și le-a oferit tricouri și șepci personalizate.

Ecologizare și energie verde

Sub deviza „Copiii – prietenii naturii”, micuții au ecologizat marginile drumului național pe mai mult de 1 km. Au fost extrem de încântați și entuziaști, munca nepărându-li-se deloc grea,  mai ales când au aflat că acesta este „cel mai spectaculos drum din România”. Frumusețea peisajelor i-au uimit de copii și nu înțeleg de ce unii turiști nu își strâng gunoiul și îl aruncă pe marginea drumului.

A fost o voioșie fără seamăn, mai ales că cei mici au fost îndeaproape secondați de personalul SDN Pitești, care i-a îndrumat cu răbdare și le-a explicat, celor mai curioși, tot ce au dorit să știe despre istoria și geografia acestei zone. Așa au înțeles mai bine de ce e important să înveți aceste două materii în școală.

Totodată, copiii au fost parteneri ai proiectului „Să învățăm despre producerea energiei verzi”,
în cadrul căruia au vizitat Hidrocentrala de la Căpățâneni. Aici copiii au văzut sala turbinelor, unde se produce energia electrică, și au vizionat filmul despre istoria construirii Barajului Vidraru. A fost o experiență minunată, pe care nu o vor uita.

Directorul SDN Pitești, Mihăiță Gheorghe, cel care administrează DN7C, ne-a spus că și pentru domnia sa a fost o experiență minunată, pentru că întotdeauna i-a plăcut să lucreze cu copiii. Se bucură că a reușit să îi facă să înțeleagă importanța acestui drum, și cât de necesar este să menținem mediul înconjurător curat. Atât pentru noi, oamenii, dar și pentru amimalele din păduri.

Văzând cum se produce energia electrică, cu ce eforturi, copiii au promis că vor avea grijă să nu o mai risipească.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI