26.6 C
Pitești
19 iun. 2024

„Este cel mai performant Bazin Olimpic din Regiunea Sud-Muntenia”

„Este cel mai performant Bazin Olimpic din Regiunea Sud-Muntenia”

Astăzi a avut loc o vizită a reprezentanților ADR Sud-Muntenia la Bazinul Olimpic din Pitești. Reabilitarea Bazinului Olimpic a fost posibilă cu sprijinul și consultanța specialiștilor Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia: primul pas a fost făcut la jumătatea anului 2019, cu semnarea contractului de finanțare prin POR, fonduri nerambursabile.

Alături de fondurile europene accesate, bugetul local a fost o sursă prin care municipalitatea a contribuit la renovarea tuturor spațiilor din bazin și aducerea lor la standarde internaționale: un spațiu modern, de care se bucură și sportivii de performanță, și începătorii.

Valoarea totală a proiectului „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești” a fost de 19.206.095,89 lei (cu TVA), din care 13.703.254,54 lei (cu TVA) au fost obținuți prin finanțare nerambursabilă. Valoarea finală a lucrărilor executate în cadrul proiectului „Reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a)” a fost de 8.946.340,70 lei (cu TVA), din bugetul local.

Directorul general ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, a vizitat complexul și a apreciat calitatea lucrărilor și a dotărilor

„Sunt încântat de acest proiect! În acest moment, din tot ce cunosc eu, este cel mai performant Bazin Olimpic din Regiunea Sud-Muntenia, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât este realizat și cu contribuția Consiliului Local Pitești! Cu siguranță că, la prima vizită pe care reprezentanții Comisiei Europene o vor face în România, bazinul de înot de la Pitești va fi pe lista de proiecte de succes vizitate! Noi, Agenția de Dezvoltare Sud-Muntenia, ne mândrim de reușită!” a transmis Liviu Mușat, Director General ADR Sud-Muntenia.

„Vizita reprezentanților ADR Sud-Muntenia ne onorează, sunt foarte satisfăcut că rezultatul este văzut ca excepțional, ca urmare a unei îmbinări fericite a proiectului realizat cu sprijinul specialiștilor dumnealor și a unuia finanțat de municipalitate!” a spus Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești.

Din 24 aprilie, Bazinul Olimpic Pitești este deschis pentru public. Am avut deja și prima competiție națională – Cupa Simfonia Lalelelor 2023, urmează altele, de care ne vom bucura împreună.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site