33.7 C
Pitești
19 iul. 2024

ROSPIN aduce România cu un pas mai aproape de stele

ROSPIN aduce România cu un pas mai aproape de stele

De mai mult de 4 ani, Asociația Romanian Space Initiative (ROSPIN), ce are ca obiectiv dezvoltarea ecosistemului spațial românesc, începe să devină tot mai cunoscută în rândul elevilor de liceu și al studenților. Principiul acestora este de a FaceRomâniaSpațială și până acum au reușit.

Cum?

Prin programe educaționale, proiecte și ateliere practice, competiții și provocări, dar mai ales prin evenimente de comunitate. În cadrul acestor “Community meet-ups”, cum le numesc ei, se abordează diferite teme de interes pentru pasionații de spațiu. Spre exemplu, chiar in județul nostru, în Pitești mai exact, s-au organizat workshop-uri de rachetomodelism și prezentări susținute de diferiți profesioniști sau profesori din domeniu, printre care se numără profesorul de fizică Necuță Emil.

Proiectul acestor tineri pasionați se desfășoară la nivel național, reușind să formeze comunități în 11 orașe: Brașov, Bacău, București, Cluj-Napoca, Deva, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Suceava și Timișoara.

Community meet-up București – invitat special Bogdan Marcu

Ele continuă să se dezvolte din ce în ce mai mult, promovând educația spațială în rândul noilor generații.

Observații ale cerului – Bacău

Pe lângă acestea, există multe oportunități de dezvoltare profesională și personală. Proiectul dedicat liceenilor poartă numele de ROSPIN School și, începând cu toamna aceasta se va desfășura a treia ediție a programului. Deoarece scopul este de a atrage cât mai multe persoane interesate de explorarea spațiului, primele etape ale proiectului se desfășoară online, rămânând ca echipele formate din cei mai buni să participe și la etapa fizică.

În ultimele două ediții, participanților li s-a propus să realizeze design-ul unui rover lunar (ediția I), al unei rachete și al unui rachetomodel de test (ediția a II-a). Lecțiile sunt susținute de specialiști și studenți din domeniu, iar provocarea elevilor este de a realiza un raport tehnic și o prezentare, care vor reprezenta mare parte din punctajul final al echipei.

Etapa finală – ediția a 2-a ROSPIN School

Ce este însă cu adevărat special?

Aceste evenimente și proiecte, de o amploare formidabilă, reprezintă munca unor tineri studenți sau chiar adolescenți. Ei reușesc să se ocupe de organizare, promovare și strângere de fonduri, în timp ce au rezultate remarcabile și la competiții internaționale.

Reprezentanții României la ISSDC (International Space Settlement Design Competition) 2023

Ediția a treia de ROSPIN School

Înscrierile pentru a 3-a ediție de ROSPIN School au început pe data de 3 septembrie 2023, iar dacă sunteți din Pitești, echipa Beyond The Northern Lights (BTNL), câștigătoarea ediției a 2-a, își caută membri noi.
Contact:
https://forms.gle/GW9yxJ4PUB2N4i7F9 – link de înscriere pentru ROSPIN School ediția a 3-a (valabil până în data de 24 septembrie 2023)
https://instagram.com/rospin.ngo?igshid=MWZjMTM2ODFkZg== – cont de Instagram ROSPIN (Romanian Space Initiative)
https://rospin.org/ – website ROSPIN
https://instagram.com/beyond_the_northern_lights?igshid=MWZjMTM2ODFkZg== – cont de Instagram BTNL (Beyond The Northern Lights)

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site