18.2 C
Pitești
19 mai 2024

Problemele administratorilor din zona Nord – în atenția primarului

Problemele administratorilor din zona Nord – în atenția primarului

De patru ani, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, organizează întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, pe cartiere, pentru a cunoaște problemele cu care se confruntă cetățenii și pentru a rezolva cât mai prompt doleanțele acestora. Seria intâlnirilor primarului cu administratorii și președinții de bloc din Pitești a continuat azi cu Zona Nord – Negru Vodă – Eremia Grigorescu.

Întrunirea a avut loc la ora 17.00 în sala de sport a Școlii nr. 14 „Alexandru Davila” din Pitești, la ea participând toți factorii de decizie din primărie cu atribuții în acest domeniu, precum și directorii sau reprezentanți ai societăților și serviciilor subordonate: Apă Canal, Termo Calor, Salubritate, Salpitflor Green, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului mun. Pitești, Administrația Domeniului Public, Poliția Locală, Exploatarea Patrimoniului, Serviciul Parcări, Biroul Îndrumare Asociații de Proprietari etc. La întâlnirea din această seară, alături de primar s-au aflat și ministrul secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Vlad Niculae, precum și senatorul Ovidiu Puiu, viceprimarul Gelu Tofan, administratorul public al municipiului, Lucrețiu Tudor, consilierii locali Dumitru Tudosoiu, Dănuț Dinu, precum și reprezentanți ai presei.

Au participat peste 100 de persoane, administratori și președinți ai asociațiilor de proprietari din cele 3 cartiere, mulți dintre ei luând cuvântul și spunându-și problemele. Primarul Cristian Gentea a luat fiecare problemă în parte, și-a notat tot și a dat indicații clare celor în măsură să le rezolve, a programat în audiență, a promis că va veni la fața locului pentru a găsi soluții de rezolvare.

Din noianul de probleme ridicate la precedentele întâlniri cu administratorii de bloc din alte cartiere (Trivale, Găvana, Exercițiu, Craiovei), multe au fost deja rezolvate. Primarul însă își dorește să le rezolve pe toate, speră să și poată fi găsită o cale de rezolvare legală și rapidă pentru cerințele cetățenilor exprimate prin reprezentanții lor la aceste întâlniri.

Problemele expuse țin în general de infrastructura de apă și canalizare,  salubritate/ghenele de gunoi, de lipsa locurilor de parcare, de circulația publică pe aleile din zona blocurilor, de toaletarea pomilor, de înnoirea locurilor de joacă sau de ordinea publică.

În ceea ce privește locurile de parcare, primarul Cristian Gentea a anunțat că a inițiat un proiect pe baza unui parteneriat public-privat, prin care se dorește construirea câte unei parcări supraterane în fiecare cartier al orașului. Zona Nord ar fi, din acest punct de vedere, cea mai câștigată, întrucât este una dintre cele mai aglomerate, atât ca trafic, cât și ca parcări, în zona blocurilor L1-L6 unde locuiesc câteva mii de familii, este imposibil seara să mai găsești vreun loc de parcare liber.

În ce priveste infrastructura de apă și canalizare, unde sunt probleme mai ales în zona joasă a blocurilor de vizavi de Universitatea Brâncoveanu, directorul Apă Canal a anunțat că problemele vor putea fi rezolvate definitiv doar printr-un proiect care este în lucru, finanțat pe fonduri europene, întrucât trebuie schimbată întreaga infrastructură. Intervențiile punctuale nu pot rezolva pe termen lung problemele, întrucât conductele sunt vechi, subdimensionate, colmatate etc.

Au fost discutate și probleme ce țin de lucrările care s-au făcut sau urmează să se facă în oraș, pe domeniul public, de parcuri și locuri de joacă, despre curățenia care ar trebui să se facă mai insistent în anumite zone „defavorizate”, unde unii cetățeni dar mai ales tinerii/elevii își caută locuri de „taină”.

Mâine va avea loc, la Școala nr. 1, întâlnirea cu asociațiile din zona Centru, tot la ora 17.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI