33.7 C
Pitești
19 iul. 2024

Politiștii au intensificat prevenția cu elevii

Politiștii au intensificat prevenția cu elevii

În ziua de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Școala Gimnazială „Negru Vodă” și Școala Gimnazială „Ion Pillat”, ambele din municipiul Pitești.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.

Totodată, au fost prezentate și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activitățile desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară au participat aproximativ 70 de persoane.
De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind comercializarea și consumul produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002, ocazie cu care un minor a fost depistat consumând produse din tutun.

Și polițiștii de proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” din Pitești.
Cu ocazia acestei activități, au fost dezbătute teme privind :
– „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală);
– „Prevenirea traficului de fiinţe umane in rândul minorilor” – informarea şi consilierea în legătură cu fenomenul traficului de persoane, riscurile şi consecinţele acestui fenomen, drepturile omului;
– „Siguranţa pe internet” – conştientizarea modului în care este utilizat internetul, descrierea pericolelor internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online, – jocurile online și lumea virtuală, ”roblox” – pericolul real din mediul virtual;
– „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ” – forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale); – caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), – participanți (agresor, victimă, spectatorul/martorul), – efecte;
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.
La activitate au participat peste 120 de persoane.

Polițiștii din cadrul *Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității* au desfășurat o activitate preventivă cu elevii Liceului „Iulia Zamfirescu” din Mioveni.
În cadrul activităților, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activitate au participat peste 250 de elevi.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site