Polițistii argeșeni continuă cercetările cu privire la împrejurările în care s-au petrecut faptele referitoare la avalanșa de la Cabana Capra. Așa cum am mai scris, dintre autoritățile cu răspundere în acest domeniu, Poliția a fost singura care a anunțat sancțiuni cu privire la faptă.
Iată ce transmite Poliția: 《În continuarea verificărilor privind evenimentul care a avut loc în noaptea de 04 spre 05 februarie a.c., pe DN 7C, în zona unei unități de cazare turistică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș desfășoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, conform art. 244 din Codul Penal.
De asemenea, polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării conducătorilor autovehiculelor care au fost avariate ca urmare a producerii avalanșei, pentru eliberarea autorizațiilor de reparație auto și luarea măsurilor legale care se impun. Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică, și au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor și întocmirea documentelor legale.》
Cabana Capra – nicio restricție
Ce să înțelegem din asta? S-au sesizat autoritățile cu privire la cum și de ce au ajuns turiștii într-o zonă în care circulația era restricționată? Vor cerceta polițiștii dacă persoanelor cazate le-a fost transmisă informația referitoare la starea de potențial pericol în care s-ar fi pus venind și cazându-se aici? Administratorul cabanei va fi cercetat pentru că a cazat persoane, a deszăpezit drumul până la cabană și a pus la dispoziție parcarea, deși intraseră în vigoare avertizări de cod galben și de cod portocaliu de viscol si risc de avalanșă? După cum știți, sectorul de drum era închis circulației rutiere de la km. 104, încă de la jumătatea lui noiembrie 2022. Și, după cum se poate ușor observa, există indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și indicator și barieră la km. 104 (foto).
Era legal să fie cazați turiști în aceste condiții în cabană? Ca să nu mai vorbim de faptul că acest lucru devenise o practică, aici s-au organizat ierni la rând, în perioada de restricții, petreceri de Crăciun, Revelioane și acum urma o petrecere de Sf. Valentin. Afacere, afacere, dar cu ce preț?
CITEȘTE ȘI: