0.4 C
Pitești
05 dec. 2023

Ion Georgescu dus la Tribunal

Ion Georgescu dus la Tribunal

Cu puțin timp în urmă, Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență, a fost dus la Tribunalul Argeș pentru a fi prezentat în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

În acest scop a fost deschis Dosarul penal nr. 4939/109/2023. Se așteaptă decizia judecătorilor.

Considerații pe marginea cazului

„Mită” sau împrumut restituit?

Având în vedere că nu există probe directe care să susțină afirmația că banii ar fi fost ceruți de Georgescu și primiți pentru un presupus trafic de influență, iar „mita” a fost restituită, s-ar putea prezuma că fapta primarului a fost doar o tentativă, ceea ce ar presupune o pedeapsă mai ușoară. Întrebarea care se pune este: Dacă ar fi vrut cu tot dinadinsul și ar fi fost interesat de suma respectivă de bani, primarul ar fi reușit să o angajeze, negreșit. Găsea o cale, avea influență. Dar, totuși, nu și-a folosit influența, preferând să returneze banii. Asta dacă ar fi fost ceruți de el în acest scop. Numai că primarul Georgescu spune că „nu a cerut nimic și nu a rămas dator la nimeni” iar cei 10.000 de euro au fost împrumutați și i-a dat inapoi.

Ce „troc” a făcut Valerică Nicolae cu procurorii?

Oamenii comentează că „trebuia” să pice cineva important. Iar denunțătorul ar fi avut oarece „pete” – lucruri de ascuns, așa că l-a dat pe tavă procurorilor pe Georgescu, unul din greii PSD la nivel de județ. „Flagrantul” e cusut cu ață albă, iar denunțătorul recunoaște că a dat bani pentru a-și angaja fiica. De ce nu e cercetat pentru „dare de mită”? Și e doar „martor”?
De ce acesta nu a anunțat procurorii înainte de a da banii? Dacă mergea „afacerea”, nu s-ar fi aflat niciodată că fiica sa a fost angajată pe șpagă. Fiindcă nu a mers, a anunțat procurorii. Vi se pare ok această abordare?

Vom vedea ce vor decide judecătorii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI