20.9 C
Pitești
20 mai 2024

Incendiu într-un apartament din Pitești

Incendiu într-un apartament din Pitești

În data de 17.09.2023, la ora 02:00, trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în municipiul Pitești, strada Paltinului, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta în bucătărie cu degajări mari de fum. În urma evenimentului a ars o parte din mobilierul din încăpere. Nu a fost necesară intervenția echipajului medical.

În perioada 15.09.2023, ora 08:00 – 18.09.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 132 de misiuni pe teritoriul județului.

Astfel, ei au intervenit în trei situații pentru stingerea arderilor necontrolate la vegetație. Astfel, echipajele ISU Argeș au acționat în următoarele locații:
– comuna Albota, unde au ars aproximativ 500 mp de vegetație uscată;
– localitatea Suseni, unde au ars circa 65.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș, aproximativ 100 kg deșeuri menajere, flăcările propagându-se la un lan de porumb, unde a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 20 mp;
– comuna Micești unde au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată.

Pompierii argeșeni reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

În acelasi interval, pompierii și paramedicii SMURD argeșeni au fost solicitați să intervină la zece evenimente rutiere în care au fost implicate 16 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate șase victime, iar în cazul a două dintre acestea a fost necesar transportul ulterior la spital.

Urmare a fenomenelor meteorologice manifestate pe timpul codului galben de instabilitatea atmosferică, pompierii argeșeni au intervenit, cu ajutorul motopompelor, în patru situații din localitățile Bradu și Albota, pentru evacuarea apei dintr-o locuință, un beci, curte și străzi.

De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 91 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI