17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Evadat de la domiciliu, a dat nas în nas cu jandarmii

Evadat de la domiciliu, a dat nas în nas cu jandarmii

Un bărbat în vârstă de 24 de ani, arestat la domiciliu, a fost depistat duminică, 17 septembrie a.c. de către jandarmii argeșeni în timp ce încălca măsura arestului.
Aceasta le-a atras atenția jandarmilor deoarece consuma băuturi alcoolice într-un loc public. În urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că bărbatul figurează în arest la domiciliu încă din data de 10 august 2023.

Evenimentul s-a petrecut la Câmpulung, iar bărbatul era în arest la domiciliu pt săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, art 253 alin. 4 Cod Penal.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Câmpulung pentru întocmirea documentelor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, conform art. 285 alin. 1 Cod Penal.

Poliția transmite: 《 CERCETĂRI PRIVIND ÎNCĂLCAREA MĂSURII PREVENTIVE A ARESTULUI LA DOMICILIU:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la depistarea unei persoane din municipiul Câmpulung, care ar fi încălcat măsura preventivă a arestului la domiciliu, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În ziua de 28 august a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 24 de ani, din municipiul Câmpulung, care era cercetat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, ce se afla în afara imobilului stabilit ca locație pentru executarea măsurii.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de investigații criminale au comunicat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung aspectele constatate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, conform art. 285, alin. 3, lit. c din Codul Penal.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate de polițiști, în ziua de 15 septembrie a.c., bărbatul a fost depistat din nou în afara locuinței stabilite pentru executarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv în jurul orei 19:00 și în jurul orei 22:30.

De asemenea, în cursul zilei de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat din nou pe bărbatul în cauză, în dreptul blocului de locuințe unde se află imobilul stabilit ca locație pentru executarea măsurii, după ce, în prealabil, respectiv în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16:30, bărbatul fusese depistat și de către jandarmii argeșeni în afara locației în care trebuia să rămână.

Pentru fiecare dintre situațiile ulterioare de încălcare a măsurii arestului la domiciliu, a fost întocmit dosar penal conform art. 285 din Codul Penal, și a fost sesizată Judecătoria Câmpulung, cu propunere de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu.

În același context, polițiștii amintesc că în ziua de 14 iunie a.c., bărbatul în cauză a fost încarcerat, în baza unui Mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Câmpulung, ca urmare a înlocuirii măsurii preventive de control judiciar, dispusă în urma sesizării instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. De asemenea, propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar, sub efectul căreia se afla, la acel moment, bărbatul în cauză, a fost transmisă de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, ca urmare a încălcării, în mod repetat, a obligațiilor dispuse.

Cercetările se desfășoară într-un dosar penal privind săvârșirea, în ziua de 04 aprilie a.c., a unei infracțiuni de distrugere, săvârșită prin incendiere, a unor bunuri aflate în imobilul în care persoana în cauză, la acel moment în vârstă de 23 de ani. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în seara aceleiași zile, respectiv 04 aprilie, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în ziua următoare, față de acesta a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.》

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI