14.8 C
Pitești
27 feb. 2024

În curând vom vedea în circulație trenuri românești

„Ultimele teste cu cel mai nou tren românesc – Automotorul Diesel Multiple Unit-DMU produs de Electoputere VFU Pașcani, au fost trecute cu brio, astfel încât, cât de curând, vom putea călători în condiții civilizate, de maximă siguranță”, scrie ziarul topiasi.ro

Deocamdată trenul a trecut peste 95000 de probe făcute pentru toate echipamentele cu care este dotat și pentru serviciile de trafic, iar trenul a primit certificarea CF, ultima și cea mai importantă în domeniul feroviar. Acest atestat îi ajută pe producători să îl poată comercializa peste tot în lume. Este un prototip, are 60 de metri lungime și este destinat transportului pe distanțe medii. Poate atinge viteza maximă de 120 km/oră, fiind alcătuit din trei vagoane (vagon motor, remorcă, motor). În el pot călători, în total, 164 de pasageri. Dotările includ toalete ecologice, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, sisteme de aer condiționat, wi-fi și prize de alimentare, precum și sisteme vizuale de informare a călătorilor.

La această dată, ca perspectivă, se are în vedere piața României, unde flota de vehicule feroviare se află în stare critică și se vor accesa fonduri europene pentru achiziția unora noi.

 

 

Sursa: topiasi.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI