10.9 C
Pitești
28 feb. 2024

Centrul Piteștiului sub opincile călușarilor (VIDEO)

                       Ansamblul Doruri de câmpie de la Hârsești

Cine a avut informația (noi am anuntat AICI) suntem siguri că este acum în piață. Un eveniment care nu putea fi ratat. Prima ediție a Festivalului de Căluș, organizat de Consiliul Județean Argeș și Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, stă să înceapă.

Deja au sosit ansamblurile folclorice din satele județului care vor participa la prima ediție a Festivalului de Căluș 2021. Se fac fotografiile de bun venit, președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă și vicepreședintele, Adrian Bughiu, întâmpinându-i pe reprezentanții ansamblurilor artistice, fotografiindu-se cu ei. În fotografia de mai jos, veteranul călușului din Stolnici Petre Masală și câțiva dintre cei mai mici componenți ai ansamblului.

Ceea ce va urma va fi un spectacol dat de călușari din Bârla, Stolnici, Hârsești, Popești, Pădureți – Lunca Corbului, Costești, practic tot sudul județului și-a trimis garnitura de artiști să ne încânte cu minunatul joc numit Căluș. Au venit, de asemenea, și mici artiști din Bradu, dar și de la Școala din Nucșoara, Rucăr, Albeștii de Argeș, Bascov, așa că vom avea un program complet cu dansuri din toate zonele județului.

Se spune că cine nu primește Călușul de Rusalii îi va merge rău tot anul, așa că PRIMIȚI CU CĂLUȘUL!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI