14.8 C
Pitești
27 feb. 2024

Un tânăr pictează ca și când ar fi fericit…

Marți, 22 iunie 2021, de la ora 10:00, în holul Consiliului Județean Argeș va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură “Artă pentru suflet” semnată de Tiberiu Alin Iakab.
Expoziţia “Artă pentru suflet”, care reuneşte peste 50 de lucrări, în special reproduceri – portrete, peisaje, naturi statice – se adresează tuturor iubitorilor de frumos.
Expoziția va fi cu vânzare pentru cei impresionați de talentul lui Tiberiu.
Cu o poveste de viață deosebită, fără să aibă studii artistice, Tiberiu pictează impresionant.
Originar din Mureş şi abandonat de mamă la naştere, Tiberiu Iakab locuieşte de aproape 19 ani într-un centru de boli psihice din comuna argeşeană Tigveni.
Tiberiu a stat doar o lună cu părinţii, la 18 ani, după ce a trebuit să plece dintr-un centru pentru copii. Ulterior, faptul că familia nu avea bani aproape deloc, iar Tibi avea probleme de sănătate, i-a făcut pe părinţii săi îi găsească un loc în centrul de la Tigveni.
A început să înveţe culorile de când avea şase ani, iar pasiunea pentru pictură nu l-a părăsit niciodată şi nu puţine sunt zilele în care pictează şi 10-12 ore.
Tablourile lui sunt atât de pline de culoare încât ai putea crede că au fost create de un om cu o viaţă fericită şi nu de către un tânăr cu care destinul nu a fost deloc darnic.
Are un talent deosebit în a realiza reproduceri impresionante după picturi faimoase, în special după Nicolae Grigorescu, însă are şi destule creaţii originale.
Expoziția “Artă pentru suflet” este organizată de Consiliul Județean Argeş cu participarea D.G.A.S.P.C. Argeș.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI