Fiii satului au revenit acasă
Un eveniment de referință în Argeș s-a desfășurat aseară la Parohia Cocu Deal. Aici a avut loc întâlnirea fiilor satului, organizată de preotul paroh Marin Mateescu. Un eveniment la care a participat Corala D.G. Kiriac, dirijată de maestrul Silviu Deaconescu, dar și soliști renumiți.

Glasurile lor au umplut biserica iar toți cei prezenți ne-am încărcat de înaltă simțire. Finalul apoteotic în care s-a cântat, pe mai multe voci, „Mulți ani trăiască”, a fost unul de asemenea, înălțător. Toți cei prezenți s-au ridicat în picioare în semn de respect.
După discursurile ținute de câțiva fii ai satului care au ajuns oameni de vază și după programul artistic, toți s-au așezat la masă. Părintele ne spunea că s-au făcut pregătiri pentru 200 de persoane. Totul a fost extrem de gustos, făcut cu pasiune dar și cu multă pricepere, iar pâinea care ne-a fost oferită a fost una specială. Aici s-au depănat amintiri, s-au revăzut oameni care nu se mai văzuseră poate din copilărie, s-a discutat mult pe diverse teme de interes, cea mai importantă fiind dezvoltarea acestei comune și ajutorarea bisericilor satului. Sperăm să se și concretizeze.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu
Biserica unde s-a organizat evenimentul tocmai și-a schimbat acoperișul. O lucrare amplă și destul de scumpă, dar cu credință în Dumnezeu si cu ajutorul mai multor oameni de suflet, prieteni ai bisericii, s-a putut realiza.
În afara oamenilor locului, unul dintre cei care au pus umărul a fost primarul de la Băbana, Bebe Ivan. Dar și multi alții. Tuturor preotul Mateescu le adresează mulțumiri. În timp ce ne povestea despre cum a reușit, în zece ani, să strângă banii și să facă lucrarea, i-am simțit lacrimi în ochi. Și mi s-au părut atât de firești! Cum să nu te bucuri pentru un om care reușește să facă atât de multe lucruri, cum să nu apreciezi efortul și dăruirea lui?

Acesta este un eveniment care s-a mai făcut și se va mai face la Cocu. „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu”, adaugă preotul. Se va mai face, atâta vreme cât există un om inimos care să o organizeze. Într-o parohie mică, de circa 60 de familii, să reușești un astfel de eveniment e un act de curaj și de dăruire. Cunoscându-l însă pe părintele Mateescu, am înțeles cum de a reușit acest lucru.
Una din misiunile preoților este aceea de a uni oamenii. Și de a-i face să simtă legătura cu locurile natale, de a nu se dezrădăcina. Chiar dacă locuiesc în America sau Canada, chiar dacă sunt plecați în Europa, sau numai la Pitești sau la câteva sate distanță. Toți, de oriunde au venit, s-au simțit acasă.
CITEȘTE ȘI: