4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Fiii satului au revenit acasă

Fiii satului au revenit acasă

Un eveniment de referință în Argeș s-a desfășurat aseară la Parohia Cocu Deal. Aici a avut loc întâlnirea fiilor satului, organizată de preotul paroh Marin Mateescu. Un eveniment la care a participat Corala D.G. Kiriac, dirijată de maestrul Silviu Deaconescu, dar și soliști renumiți.

 

Foto: Alexandru Marica

Glasurile lor au umplut biserica iar toți cei prezenți ne-am încărcat de înaltă simțire. Finalul apoteotic în care s-a cântat, pe mai multe voci, „Mulți ani trăiască”, a fost unul de asemenea, înălțător. Toți cei prezenți s-au ridicat în picioare în semn de respect.

După discursurile ținute de câțiva fii ai satului care au ajuns oameni de vază și după programul artistic, toți s-au așezat la masă. Părintele ne spunea că s-au făcut pregătiri pentru 200 de persoane. Totul a fost extrem de gustos, făcut cu pasiune dar și cu multă pricepere, iar pâinea care ne-a fost oferită a fost una specială. Aici s-au depănat amintiri, s-au revăzut oameni care nu se mai văzuseră poate din copilărie, s-a discutat mult pe diverse teme de interes, cea mai importantă fiind dezvoltarea acestei comune și ajutorarea bisericilor satului. Sperăm să se și concretizeze.

Foto: Alexandru Marica

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu

Biserica unde s-a organizat evenimentul tocmai și-a schimbat acoperișul. O lucrare amplă și destul de scumpă, dar cu credință în Dumnezeu si cu ajutorul mai multor oameni de suflet, prieteni ai bisericii, s-a putut realiza.

În afara oamenilor locului, unul dintre cei care au pus umărul a fost primarul de la Băbana, Bebe Ivan. Dar și multi alții. Tuturor preotul Mateescu le adresează mulțumiri. În timp ce ne povestea despre cum a reușit, în zece ani, să strângă banii și să facă lucrarea, i-am simțit lacrimi în ochi. Și mi s-au părut atât de firești! Cum să nu te bucuri pentru un om care reușește să facă atât de multe lucruri, cum să nu apreciezi efortul și dăruirea lui?

Foto: Alexandru Marica

 

Acesta este un eveniment care s-a mai făcut și se va mai face la Cocu. „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu”, adaugă preotul. Se va mai face, atâta vreme cât există un om inimos care să o organizeze. Într-o parohie mică, de circa 60 de familii, să reușești un astfel de eveniment e un act de curaj și de dăruire. Cunoscându-l însă pe părintele Mateescu, am înțeles cum de a reușit acest lucru.

Una din misiunile preoților este aceea de a uni oamenii. Și de a-i face să simtă legătura cu locurile natale, de a nu se dezrădăcina. Chiar dacă locuiesc în America sau Canada, chiar dacă sunt plecați în Europa, sau numai la Pitești sau la câteva sate distanță. Toți, de oriunde au venit, s-au simțit acasă.

CITEȘTE ȘI:

Întâlnirea fiilor satului la Cocu

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI