20.4 C
Pitești
27 mai 2024
spot_img

Elevii de la „Cantacuzino” – inventivi și ingenioși

Elevii de la „Cantacuzino” – inventivi și ingenioși

Oare cum arăta Piteștiul acum 50 de ani? Așa s-au întrebat elevii clasei a XI-a A de la Liceul Teoretic Ion Cantacuzino din Pitești când li s-a propus să amenajeze o mică zonă de pământ din Lunca Argeșului, o mini-grădină cu specific aniversar, cu ocazia Simfoniei Lalelelor. Tema fiind „Pitești, de 50 de ani Orașul lalelelor!”

Cu o simplă căutare pe internet, cu întrebări adresate bunicilor, au realizat că pot valorifica floral obiecte rămase din anii ’73. Provocator dar și interesant, au făcut rost de geamantanul pentru călătorii al bunicului, de un televizor Rubin fără telecomandă, dar și de un cuier din acea perioadă. Cu ajutorul imprimantei 3D au scris mesajul: 50 years ago și l-au așezat, ca pe un bibelou, pe televizor. Pozele alb-negru au conturat și mai bine ideea de „timp la trecut”. Munca în echipă a adus în Lunca Argeșului viața de altădată. Și admirația tuturor.

În felul acesta elevii de la „Cantacuzino” au încercat să marcheze și cei 635 de ani de atestare documentară a orașului Pitești.

De apreciat inventivitatea și creativitatea acestor tineri, viitori medici sau asistenți medicali. Plecând de la cât de mult s-a schimbat lumea în 50 de ani, ei au devenit promotorii schimbării în era tehnologiei, unde lucrurile evoluează mult mai rapid. Practic, intervențiile chirurgicale sau metodele de diagnosticare de azi erau un vis (sau nici măcar un vis!) acum 50 de ani. Acesta-i trendul. Aceștia sunt tinerii noștri ingenioși. Viitorul medicinei (în Argeș) sună bine!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI