13.2 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

De ce nu se deschide Târgul Săptămânal?

Odată cu noile măsuri de relaxare, oamenii se aşteptau şi la deschiderea Târgului Săptămânal – târg în care foarte mulţi piteşteni fie îşi puteau vinde marfa, fie puteau cumpăra cele trebuincioase. Sute de piteşteni luau în picioare drumul până la marginea oraşului, sâmbăta şi duminica, pentru „a-şi mai clăti ochiul”, cum se spune, sau pur şi simplu „la gură-cască”. Era un mod ieftin de a-şi petrece week-end-ul, dar şi de a-şi procura anumite lucruri pe care altundeva nu le găseşti. Era, să zicem, distracţia oamenilor mai săraci, care nu au bani să se ducă în mall-uri sau să-şi cumpere întotdeauna lucruri noi.

Azi, în Târgul săptămânal, am găsit pustietate şi bălării înalte de acopereau aleile, iar oamenii dădeau târcoale pe la poartă, dezamăgiţi.

A, da, mall-urile sunt deschise, deşi sunt „spaţii închise”. De ce Târgul Săptămânal nu se deschide, pentru că fiind în aer liber şi impunând obligativitatea purtării măştii (considerându-se că ar fi un spaţiu aglomerat, ca şi staţiile de autobuz) nu ar fi niciun pericol. Aşteptăm reacţia autorităţilor locale.

Aceeaşi întrebare ne-a adresat-o un comerciant care vinde haine SH, ar dori să intre în Târgul săptămânal de la Domneşti (care este deschis, dar numai pentru anumiţi comercianţi!!) şi nu primeşte avizul primăriei. „Domnişanii or fi ei bogaţi (aşa se spune), dar nu-şi permit să cumpere o haină de peste 100 de lei ca să se îmbrace când dau mâncare animalelor, ar prefera să-şi cumpere cu 10-15 lei o haină de purtare prin curte, nu?”, ne spune micul comerciant lovit de pandemie.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI