22.1 C
Pitești
23 apr. 2025

Ministrul Transporturilor se laudă pe facebook cu Drumul Expres Piteşti-Craiova. Are cu ce!

„Vedeta drumului expres Craiova-Piteşti, cerut insistent de şoferi, dar, mai ales de constructorii de maşini Dacia şi Ford, este podul peste râul Olt, din apropiere de Slatina. Construit la kilometrul 43 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, podul va fi al doilea cel mai lung din ţară. Este vorba de o construcţie de aproximativ 1.700 m, pentru execuţia căreia, extrem de complexă, a fost nevoie de desecarea unui lac din apropiere. Sâmbătă, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a postat online imagini spectaculoase de pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti, în zona traversării peste Olt, realizate de pasionatul de infrastructură MND”, titrează adevarul.ro

Există şi o filmare pe youtube, postată de către blogerul MND, pe care o puteţi vizualiza AICI

«Drumul expres Pitești–Craiova, aflat în construcție, urmează să aibă 121 km, cu un o valoare estimată înaintea licitării la 3,771 miliarde de lei, fără TVA.Contribuția Uniunii Europene la drumul expres este de 726 de milioane de euro prin intermediul politicii de coeziune.

În 2016, fusese inițiat un proces de efectuare a unui studiu de fezabilitate la standarde actuale și urmat de proiect tehnic pentru realizarea drumului rapid ca autostradă. În 2017, un nou guvern a anulat însă proiectul, dând prioritate implementării unui studiu de fezabilitate făcut cu 10 ani în urmă, fără studii geotehnice, pentru un drum cu pante mari, curbe strânse și fără benzi de urcare pentru vehicule grele. Astfel, proiectul pentru tronsoanele nord-estice a eșuat în faza licitației, anulată în urma contestațiilor în vara lui 2018.

Pentru tronsoanele sud-vestice (Slatina–Craiova), s-a semnat contractul de execuție în decembrie 2018. Constructorii cărora li s-a atribuit lucrarea au fost: Tronsonul 1 – Craiova – Robănești, Lotul 1, Craiova–Spineni (cuprinde doar nodul Craiova): Tirrena Scavi.
Tronsonul 2 – Lotul 1 (km 17+700-Km 36+200) – Robănești – Brăneț, Lotul 1 , Spineni–Piatra Olt (cuprinde centura Balș): Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans. Al doilea tronson, format din două Loturi, va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit între limita județelor Dolj și Olt și limita județelor Olt și Argeș.
Tronsonul 2 – Lotul 2 (km 36+200-Km 57+550) – Brăneț – Slatina, Piatra Olt–Valea Mare (cuprinde pod peste Olt și centura Slatina, având doar nodul Slatina Sud-Est de lângă Brebeni): Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans
Tronsonul 3 – Slatina (Valea Mare) – Colonești cu o lungime de 31,75 km va fi construit între km 57+550 și km 89+300 și va fi cuprins între intersecția cu DN 65, în apropierea municipiului Slatina și limita dintre județele Olt și Argeș. Va tranzita teritoriile localităților Calea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești, Colonești. Acesta este construit de asocierea SA&PE CONSTRUCT – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE (SA&PE CONSTRUCT – Lider de asociere).
Tronsonul 4 – Colonești – A1 (Oarja-Catanele) are o lungime de 31,81 km va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersecția cu autostrada 1 București – Pitești. Drumul a fost atribuit spre construcție către asocierea SA&PE CONSTRUCT – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE. Contractul atribuit inițial a fost reziliat, iar ofertele sunt reevaluate. Constructorul a rămas asocierea de firme UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade, care a fost declarat câștigător și în trecut.»

 

(Sursa: wikipedia.ro)

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

52,300FaniÎmi place
3,200AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

Mentenanta site, Administrare site Realizare site Wordpress, Mentenanta site, Wordpress