11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Bărbat atacat de urs în Argeș

Bărbat atacat de urs în Argeș

Un bărbat angajat al unei firme de exploatare forestieră din Curtea de Argeș a fost nenorocit pe viață, ieri, fiind atacat de un urs chiar în zona în care lucra.

Ieri, imediat după prânz, patru lucrători ai unei firme private din Curtea de Argeș se aflau într-un parchet de exploatare masă lemnoasă, pe raza comunei Sălatruc. Parchetul respectiv aparține de Ocolul silvic Șuici. Muncitorii erau într-o zonă situată în adâncul pădurii, dar nu s-au așteptat să fie supuși unui asemenea risc.

La un moment dat unul dintre lucrători s-a îndepărtat 100-150 de metri de grup, coborând într-o viroagă pentru a cerceta zona pe care o aveau de curățat. În acel moment acesta a fost atacat de un urs. Fie era o ursoaică și avea pui în apropiere, fie i-a fost deranjat culcușul, pentru că atacul a fost extrem de virulent.

Namila a tabărât pe bietul bărbat și l-a mușcat de picior, de piept și de cap. Omul are plăgi la față, a fost efectiv scalpat, fiindu-i smulsă pielea capului, un ochi este compromis, are multiple plăgi toracice și plăgi la picior.

Printr-un efort de voință extraordinar, a reușit să se târască până aproape de grup, urlând de durere și de disperare, de unde a fost preluat și transportat de colegii săi cu mașina până la Valea Danului. De acolo, a fost preluat de o ambulanță de la Curtea de Argeș, fiind dus la Pitești și apoi de urgență la București.

În momentul de față este internat la Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială Prof.dr. Dan Teodorescu, fiind în stare gravă.

Incidentul este investigat de polițiști și cel mai probabil și de ITM, întrucât incidentul s-a petrecut în timpul programului de lucru.

Bărbatul are 50 de ani și este din Perișani – Vâlcea. Este tatăl a doi copii. Medicii încearcă să-l salveze, dar omul, chiar dacă scapă, cu siguranță va rămâne traumatizat pe viață după un asemenea episod.

CITEȘTE ȘI: Ce-ați face dacă v-ați trezi cu ursul la ușă?

Foto: descriptiv

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI