11.9 C
Pitești
24 mai 2024

În urmă rămâne scrum!

În urmă rămâne scrum!

Cele mai frecvente cauze probabile de izbucnire ale incendiilor de vegetație și deșeuri se leagă de utilizarea focului deschis pentru arderea crengilor, frunzelor, mărăcinișului și a altor deșeuri și resturi vegetale.

Prevenirea acestor arderi nu o putem face fără dumneavoastră, deoarece inițierea lor ne conduce la utilizarea cu bună știință a surselor de foc.

Doar ieri, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a cinci arderi necontrolate, în urma cărora au ars vegetație uscată, mărăciniș, deșeuri combustibile solide, un gard din lemn și o anexă gospodărească.

Acestea s-au produs după cum urmează:
– în localitatea Micești, un incendiu a ars vegetația de pe aproximativ 5 mp și o anexă gospodărească de aproximativ 40 mp în care se aflau circa 7 mc de lemn de foc;
– în localitatea Mălureni, a ars vegetația de pe o suprafață de teren de aproximativ 500 mp;
– în orașul Mioveni, un incendiu s-a manifestat la deșeuri din lemn și cauciuc, precum și la vegetația uscată de pe aproximativ 100 mp;
– în localitatea Bradu, două incendii au ars vegetația uscată de pe aproximativ 1700 mp de teren, circa 15 m de gard din lemn și aproximativ 600 kg de deșeuri din cauciuc și mase plastice.

Pompierii reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI