17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Ce-ați face dacă v-ați trezi cu ursul la ușă?

Ce-ați face dacă v-ați trezi cu ursul la ușă? Sau în cămară? Sau în grajdul animalelor? Este o întrebare firească, pentru că în ultima vreme urșii au ajuns în tot mai multe localități, unele chiar urbane. Cert e că autoritățile „bagă capul în nisip, ca struțul”, cu alte cuvinte deși mesajele RO-ALERT curg, deși apelurile la 112 pe seama urșilor s-au înmulțit, deși presa scrie tot mai des, cei care ar trebui să facă ceva nu fac. „N-aud, nu văd!”, cum spune un vechi proverb românesc.

În comuna Cocu, satele Richițele și Bărbătești la câțiva kilometri de Ɓăbana (și aici au fost alertate autoritățile), au fost filmați de către săteni urși în curțile oamenilor sau pe drumul comunal.

Ieri oamenii din Bărbătești au solicitat ajutor la 112. Au venit jandarmii, dar ursul a fugit în pădurea din apropierea satului. Oamenii au stat în drum, cu sirenele și girofarurile mașinilor de intervenție pornite, până târziu în noapte.

Azi, câțiva tineri au filmat din mașină un urs care intrase în curtea unei case. Filmulețele cu urși în propriile gospodării sau pe drum, printre casele oamenilor, devin virale pe grupurile comunelor unde se întâmplă, pentru că nu s-a pomenit așa ceva prin părțile locului. Oamenii comentează și cer ajutorul autorităților. Dar cine să-i audă?

《 Bună seara.! Este un urs și în Valea Cocului deasupra grădinii părinților mei. De sâmbătă se tot aude în pădure, se plimbă când în stânga vreo 3 case, când în dreapta…!.Nu știm care ar putea fi rezolvarea, părinții sunt în vârstă, au animale, au culturi în grădină și chiar este îngrijorător acest fapt! 》, scrie doamna Elena Oproiu.

Toți avem părinți sau rude la țară. Așadar, trebuie să ne gândim serios la pericolul pe care-l reprezintă aceste animale în localități. Faceți un comandament, domnule Prefect, domnilor primari, rezolvați problema, duceți urșii în pădurile de la munte, în zonele nelocuite, iar pe cei agresivi împușcați-i. Scăpați oamenii de această nenorocire, să-și poată crește animalele și cultiva pământul liniștiți! Haideți, vă rugăm! Legea vă permite. Nu mai amânați! Problema e arzătoare. Așteptăm să omoare pe cineva?

CITEȘTE ȘI: Oamenii sunt disperați. Ce facem, fraților, cu urșii?

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press mai 31, 2023 Ce-ați face dacă v-ați trezi cu ursul la ușă? Sau în cămară? Sau în grajdul animalelor? Este o întrebare firească, pentru că în ultima vreme urșii au ajuns în tot mai multe localități, unele chiar urbane. Cert e că autoritățile „bagă capul în nisip, ca struțul”, cu alte cuvinte deși… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI