25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Azi a fost inaugurată Judecătoria Costești

Astăzi a avut loc inaugurarea Judecătoriei Costești. Aceasta a fost construită cu fonduri de la bugetul de stat și de la Banca Mondială.

La eveniment au fost prezente ministra Justiției, Alina Gorghiu și președinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Denisa Angelica Stănișor, care este tot argeșeancă.

Construirea noului sediu al Judecătoriei Costești a costat 22 de milioane de lei. De la bugetul de stat a fost alocată suma de 1,2 milioane lei pentru dotări (echipament IT, mobilier) și pentru realizarea branșamentelor la apă, canalizare, gaze, energie electrică, iar restul au fost bani de la Banca Mondială.

Judecătoriei Costești îi sunt arondate 19 localități, oferind începând de azi cele mai bune condiții nu doar pentru magistrații și personalul auxiliar care își vor desfășura activitatea aici, ci și pentru cetățeni.

Judecătoria are o sală de audiere martori protejați, o cameră prietenoasă de audiere minori, o sală de așteptare separată pentru victime pentru a se preîntâmpina intersectarea acestora cu agresorii înainte de intrarea în sala de judecată. De asemenea, are toate facilitățile de digitalizare și dotări moderne pentru sălile de judecată.

Din spusele ministrei Justiției, anul acesta s-au alocat fonduri și pentru renovarea Judecătoriei Câmpulung, iar Judecătoria Pitești va fi înscrisă în Programul Național de Investiții în infrastructura municipiilor reședință de județ, implementat prin CNI, ceea ce înseamnă că se va construi un sediu nou, modern.

Sunt avantaje evidente la o construcție nouă: integrarea celor mai recente tehnologii și facilități, măsuri de securitate avansate, un mediu optim în care fiecare cetățean să se simtă ascultat și respectat. În prezent, Tribunalul Argeș și Curtea de Apel Pitești au făcut demersuri către primărie în vederea alocării unei suprafețe de teren pentru construirea noului sediu al Judecătoriei Pitești.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI