17.2 C
Pitești
13 apr. 2024

Momente emoționante la Consiliul Județean: Ziua Porților Deschise la Palatul Administrativ

Ziua Porților Deschise la Palatul Administrativ

Prof. Dr. Arh. Mircea OCHINCIUC, arhitectul Palatului Administrativ, a revăzut astăzi, după mai bine de 50 de ani, clădirea construită după proiectul său. Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a avut alături și foștii președinți și prefecți ai județului. De asemenea, la eveniment au fost prezenți Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Liviu Gabriel Mușat, director general ADR Sud Muntenia, parlamentari și primari, dar și conducerea actuală a Prefecturii Argeș.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, i-a avut alături și pe cei doi vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, și pe administratorul public județului Marius Cristian Puiu.

Județul Argeș este unul dintre cele mai puternice județe din țară atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere administrativ. Asta se datorează, în primul rând, argeșenilor, dar și acelora care s-au aflat la conducerea acestui județ, pentru perioade de timp mai lungi sau mai scurte.

Punctul central al administrației județene este Palatul Administrativ. Aici se află cele mai importante instituții administrative, precum Consiliul Județean Argeș și Prefectura, dar și alte instituții de interes județean. Clădire reprezentativă a județului, Palatul Administrativ a fost reabilitat, după mai bine de 50 de ani de la construire, printr-un proiect pe fonduri europene accesat de Consiliul Județean Argeș.
Finalizarea acestui proiect a fost un bun prilej pentru conducerea actuală a Consiliului Județean de a organiza astăzi Ziua Porților Deschise la Palatul Administrativ. Au răspuns invitației președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, Prof. Dr. Arh. Mircea OCHINCIUC – arhitect al Palatului Administrativ, Liviu Gabriel MUȘAT, director general ADR Sud Muntenia și majoritatea foștilor președinți și prefecți ai județului de după 1990, vizibil emoționați dar și încântați de faptul că astfel au avut ocazia să se reîntâlnească după foarte mulți ani, dar și să vadă locurile în care au muncit:

 • ION MIHĂILESCU, președinte Consiliul Județean Argeș (1996-2004)
 • GRIGORE FLORIN TECĂU, președinte Consiliul Județean Argeș (2014 – 2016)
 • Prefect: NICOLAE OLTEANU, (ianuarie – iulie 1990).
 • Prefect: ION CÎRSTOIU, (octombrie 1990 – decembrie 1992 şi ianuarie 2005 – august 2007).
 • Prefect: VASILE NIŢU – (29 decembrie 1991 – 30 aprilie 1995)
 • Prefect: CONSTANTIN TĂMAGĂ, (11 ianuarie 2001 – 1 noiembrie 2004)
 • Prefect: GHEORGHE DAVIDESCU, (1 octombrie 2009 – 18 mai 2012)
 • Prefect: CIPRIAN BEREVOIANU, (18 aprilie – 11 mai 2012)
 • Prefect: CRISTIAN SOARE, (mai 2012 – martie 2014, februarie 2016 – aprilie 2017).
 • Prefect: EMILIAN DRAGNEA, (22 martie 2017 – 2019).
 • Prefect: EMILIA MATEESCU, (2021) .

Președintele Ion Mînzînă le-a oferit tuturor un trofeu inscripționat cu cele mai importante obiective ale județului și Diploma de Onoare.

Dar Palatul Administrativ nu este doar o clădire, ci este reprezentată și de oamenii ei. Tocmai de aceea, președintele Ion Mînzînă a înmânat același trofeu și Diploma de Excelență primilor angajați ai CJ Argeș, încă de la crearea acesteia ca instituție sau ca și clădire. Dacă Cristina Dobre lucrează la CJ Argeș din mai 1992, atunci când s-a înființat Consiliul Județean ca instituție administrativă, Ilie Tănase (Nea Ilie) cunoaște istoria clădirii încă de când s-a pus prima cărămidă.

Palatul Administrativ și-a deschis astăzi porțile și pentru publicul larg. Argeșenii interesați au venit în număr mare și au vizitat sălile reprezentative ale instituției, cabinetele președintelui și vicepreședinților Consiliului Județean, ale prefectului și subprefecților de Argeș. În cadrul turului ghidat, vizitatorii au primit informații despre clădirea Palatului Administrativ recent reabilitată, precum și informații despre instituțiile care își desfășoară activitatea aici.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI