4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

ZIUA EUROPEANĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE, marcată de polițiștii argeșeni și specialiștii A.N.I.T.P., în mijlocul elevilor

ZIUA EUROPEANĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE, marcată de polițiștii argeșeni și specialiștii A.N.I.T.P., în mijlocul elevilor

18 octombrie a fost declarată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, astfel că polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu specialiștii Agenției Naționale Impotriva Traficului de Persoane, au marcat acest eveniment prin activități în rândul adolescenților.

Polițiștii de la prevenire și specialiștii A.N.I.T.P. au vizitat, în cursul zilei de 18 octombrie a.c., elevii din cadrul Liceului Tehnologic ,,Dinu Brătianu” din Ștefănești.

La activități au luat parte 50 de elevi și două cadre didactice.

Scopul activităților a fost conștientizarea de către adolescenți a riscului acestui fenomen complex, prin antrenarea acestora în activități practice, interactive, și sporirea gradului de informare, fiind astfel transmis în mod mult mai eficient și primit cu entuziasm de către participanți, ce este de știut despre traficul de persoane.

Un fenomen în plină evoluție

• Traficul de persoane rămâne un fenomen în plină evoluție, atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanți, aflați într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogățire rapide și ilegale, cât și al interesului manifestat pentru contracararea acestui fenomen.

Victimele traficului de persoane sunt în principal femei și fete, fără a se limita la aceste categorii, persoanele fiind traficate cu precădere în scopul exploatării sexuale.

Vulnerabilitatea crescută rezultă din traiul în condiții materiale precare, căutarea unor oportunități mai bune în viață, lipsa educației și a accesului la informație ori lipsa experienței de viață socială (minori), atitudini și judecăți naive de genul ,,mie nu mi se poate întâmpla”, proveniența victimelor din familii dezorganizate sau monoparentale (dorința de a scăpa de un mediu abuziv sau neglijent), din centre de plasament, persoane cu dizabilități care sunt ușor victimizabile.

De cele mai multe ori, victimizarea se petrece pe teritoriul altor state, unde există cerere pentru forță de muncă ieftină, pentru servicii sexuale, sau unde există contextul și se tolerează faptele de cerșetorie sau chiar furturi mărunte, la care victimele pot fi obligate să le comită.

Informarea joacă un rol foarte important pentru prevenirea acestei categorii de fapte, iar mai multe informații din domeniu pot fi accesate gratuit pe pagina de internet a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI