13.2 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

Vineri începe mult aşteptatul „Rabla pentru electrocasnice”

Ultima ediția a Rabla pentru Electrocasnice trebuia să înceapă la final de decembrie 2020. A fost însă amânată pentru începutul anului 2021. După multiple promisiuni și amânări, înscrierile pentru voucherele Rabla Electrocasnice încep pe 14 mai, conform declarațiilor recente ale ministrului Mediului, Tanczos Barna.

“Regula de bază este, în primul rând, să subvenţionăm schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe, maşina de uscat rufe. Sunt cele cu care pornim. Prima săptămână o să fie de înscriere, de înregistrare în sistem pentru toţi cetăţenii care doresc să participe în program după care, la o săptămână, porneşte partea programului pe cele trei: maşini de spălat rufe, trebuie să menţionez că sunt şi maşinile de spălat vase, uscat rufe şi frigidere. După care venim cu partea de laptop, tabletă şi televizoare. Alocăm sume pentru fiecare componentă separat, astfel încât să nu ne trezim cum s-a trezit ministerul acum doi ani, cred, că 40% sau 60% din bani se duc pe televizoare, a declarat ministrul Mediului.

Sunt 10 categorii de produse pentru care poți beneficia de vouchere cuprinse între 200 și 500 de lei. Pe lângă electrocasnice (aparate frigorifice sau de aer condiționat, aspiratoare, uscătoare, mașini de spălat rufe sau vase) programul include acum și oferirea de vouchere pentru electronice: televizoare, laptopuri și tablete. Voucherul nu poate depăși însă jumătate din valoarea produsului.

Același solicitant poate obține mai multe vouchere, însă maximum un voucher pentru fiecare categorie (din cele 10 menționate). Solicitantul nu trebuie să aibă datorii la stat. Ca să beneficiezi de voucher, este obligatoriu să cumperi echipamente noi. Iar în cazul electrocasnicelor se stabilește o clasă minimă de eficiență energetică. Poți cumpăra echipamente noi doar de la anumiți comercianți (online sau offline), aprobați în cadrul programului. În acest moment sunt 24 de comercianți eligibili, dintre care amintim: eMAG, Altex, Flanco, Carrefour, Auchan și Dedeman.

Obținerea voucherului presupune urcarea pe site-ul AFM a unei declarații pe proprie răspundere, în care solicitantul se angajează să predea un echipament uzat. Declarația trebuie păstrată 1 an de la utilizarea voucherului.După obținerea voucherului pe site-ul afm.ro (al Administrației Fondului pentru Mediu) ai la dispoziție maximum 15 zile ca să folosești voucherul la cumpărarea unui produs eligibil de la unul dintre magazinele validate. Participarea în cadrul programului implică acceptarea publicării a unor anumite date, inclusiv personale, ale solicitantului pe site-ul AFM (inclusiv nume, prenume, oraș, județ și tipurile de echipamente cumpărate).

Detalii şi înscrieri, https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice.php

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI