8.2 C
Pitești
28 feb. 2024

Azi dimineaţă era cât pe-aci să ia foc secţia Covid de la Spitalul Judeţean

Dacă nu ar fi fost la datorie echipele medicale din secţie, din cauza suprasolicitării instalaţiei electrice, azi am fi vorbit despre un incendiu la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş. În jurul orei 4.30, într-unul din saloanele în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu boala Covid-19 a fost semnalat miros de fum. Problema a fost identificată rapid de către cadrele medicale prezente pe secţie, care au scos din priză prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen, fiind evitată producerea un incendiu.

La fața locului au fost chemați reprezentanții ISU Argeș care au constatat că nu sunt alte probleme. De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanța a stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor care a şi fost înlocuit.

Conducerea Spitalului menționează că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident.

Incendiile în spitale, mai ales în secţiile de terapie intensivă unde sunt multe aparate de oxigen conectate la prizele dintr-un salon, sunt în acest moment riscurile cele mai mari din spitalele noastre. Deci, managerii de spitale trebuie să ia măsuri iar personalul medical şi de supraveghere să cunoască şi să respecte procedurile în astfel de cazuri.

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI