1.5 C
Pitești
04 feb. 2023
spot_img

Verificați dacă sunteți în această situație!

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național  informează Ministerul de Interne. Acest lucru înseamnă că, în doar 3 luni, 450.000 de conducători auto trebuie să-și preschimbe permisul de conducere. Asta, raportat la numărul de județe și la numărul de zile lucrătoare, rezultă că zilnic în Argeș ar trebui preschimbate circa 150 de permise.

《 Chiar dacă ne vom pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, cu siguranță se vor face cozi. Așadar, ar fi bine să verificați dacă sunteți în această situație și dacă da, să vă prezentați cât mai curând la ghișeu pentru preschimbare.》, fac apel autoritățile.

Evitați astfel:
– să stați la eventualele cozi,
– să începeți să întrebați “Nu cunoști pe cineva la permise?” Nu o să cunoască nimeni o astfel de persoană. Sau dacă totuși o găsiți, o vulnerabilizați… și chiar nu ar fi bine!

Ca atare, solicitați preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:
– efectuarea programăriilor online pe site-ul drpciv;
– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal etc.);
– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei);
– prezentarea la sediu conform programării.

Prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale.

Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se poate livra prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se poate ridica de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!