Ursul a dat atacul noaptea trecută în jurul orei 2.00 la o fermă din satul Corbșori, comuna Corbi (în punctul Bolduri), omorând o vacă și rănind grav alte cinci. În cursul acestei dimineți, Poliția, reprezentanții primăriei și cei de la Ocolul Silvic Domnești au fost la fața locului pentru a constata pagubele suferite de fermierul Ion Andreiași. Ferma fiind una realizată cu fonduri europene, proprietarul are de parcurs o anumită procedură, pentru a nu pierde finanțarea. După primele constatări paguba este estimată undeva la 5-6000 lei (pentru animalul ucis de urs), în plus urmând a se adăuga cheltuielile pentru tratarea vitelor rănite. Vaca omorâtă urmează să fie ridicată de Direcția Sanitar Veterinară Argeș pentru îndeplinirea procedurilor legale și predarea spre o societate specializată în vederea incinerării.
Am stat de vorbă cu fermierul Ion Andreiași, păgubit noaptea trecută de urs: ”Ne este frică…va veni peste noi, abia s-a învățat. Este o minune că din cele 40 de vite doar asta este paguba. Avem viței, avem purcei, se alege praful de munca noastă. Am muncit mult pentru această finanțare europeană, riscăm să pierdem totul. Pe noi nu ne apără nimeni. Este o chestiune de timp până vom fi mâncați și noi. Eu nu am văzut în viața mea așa urs…era imens, cu o pată albă pe cap. Câinii nu au reușit să-i facă față. A atacat în mijlocul satului, la 200 de metri de drumul principal. Și nu este prima dată. Zilele trecute a mâncat măgarul vecinului, chiar în curtea casei. Despre oi ce să mai vorbim. Este prăpăd domnule, nu ne apără nimeni. Am ajuns să nu mai dormim noaptea, ne este teamă pentru viețile noastre!” ne-a spus plin de amărăciune fermierul Ion Andreiași.
L-am contactat pe Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș, care ne-a spus:” Este pentru a mia oară când spun că trebuie schimbată urgent legislația, așa nu se mai poate. Sunt pentru deschiderea vânătorii, cum era înainte de 2016, referindu-mă la cota de intervenție. În momentul de față nu avem procedură, nu avem ce face. În Argeș avem 1100 de urși, sporul natural este foarte mare, în jur de 3-400 de urși anual. Ar trebui făcută o recoltare de cel puțin 10%, ca să revenim la o oarecare normalitate”, ne-a declarat Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș.