6.5 C
Pitești
21 feb. 2024

Un tânăr a fost bătut în autobuzul cu care se întorcea de la muncă (VIDEO)

Un tânăr, Petrică-Ionel S., aflat în autobuzul cu care se întorcea de la serviciu (lucrează la Arctic Găești), ieri, în jurul orei 17.00, a fost agresat de câțiva bărbați care au urcat în autobuzul respectiv, croiți să-l bată. El susține că aceștia au fost sunați și puși să facă asta de către șoferul autobuzului, cu care el avusese un schimb de replici mai dure înainte, legat de pornirea aerului condiționat.

În urma loviturilor primite, tânărul a fost adus la Urgența Spitalului Județean Argeș și internat.

Dincolo de latura penală a faptei, de care suntem siguri că se va ocupa cu profesionalism Poliția argeșeană, ne punem câteva întrebări în calitate de jurnaliști:

1. Cum este posibil să nu fii în siguranță nici măcar în drum spre și dinspre serviciu, mai ales când ți se asigură transportul de către fabrica unde lucrezi?

2. De ce șoferul a permis să urce în autobuz indivizi care nu aveau nicio legătură cu fabrica Arctic?

3. Indivizii care l-au bătut îl cunoșteau dinainte, sau au venit „la pont”?

4. Cazul întâmplându-se în drumul de la serviciu spre casă, trebuie alertați și inspectorii ITM care ar trebui să-l trateze ca pe un incident/accident de muncă?

Așteptăm răspunsuri de la organele abilitate, care urmează să cerceteze faptele.

Spicuim de pe site-ul fabricii Arctic, în care spune cum asigură fabrica transportul în siguranță al salariaților:

  • Mijloacele de transport sunt zilnic dezinfectate, iar numărul lor a fost dublat
  • Transportul angajaților este reorganizat pentru a asigura un spațiu de siguranță între angajați
  • Orarul mijloacelor de transport este reorganizat prin stabilirea a trei intervale de plecare-sosire, cu un interval de 10 minute între ele, cu scopul de a reduce aglomerarea și interacțiunea între oameni la intrarea-ieșirea din schimburi.
  • Mijloacele de transport sunt dezinfectate înainte de fiecare schimb, de trei ori pe zi (transport normal) și de fiecare dată, înaintea unei comenzi de transport (ore de lucru suplimentare sau protocol). Șoferul are soluții de dezinfectare și va înmâna gel dezinfectant fiecărui angajat înainte de a păși în autobuz.
  • Fiecare angajat care utilizează un mijloc de transport pus la dispoziție de companie are obligația de a folosi mereu același mijloc de transport și aceeași banchetă/scaun din mijlocul de transport.
  • Se realizează periodic dezinfectarea mijloacelor de transport pentru angajați.
  • … Etc. Etc. 

(Cu alte cuvinte, firma și-a asigurat salariații că nu vor fi probleme în ceea ce privește infectarea cu viruși în mijloacele de transport.) Dar nimeni nu a prevăzut că vor fi probleme de altă natură… adică violență.

Iată și comunicatul Poliției cu privire la acest incident: „În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la o stare conflictuală petrecută într-un mijloc de transport în comun, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În cursul zilei de 17 iulie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la o stare conflictuală petrecută într-un mijloc de transport în comun.

Din primele verificări s-a stabilit că un bărbat de 37 de ani, din Topoloveni, ar fi fost agresat pe fondul unui conflict cu conducătorul mijlocului de transport și cu mai multe persoane, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun ce efectua o cursă regulată specială.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 193 din Codul Penal, iar verificările continuă, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

Totodată, în urma verificărilor efectuate până în prezent, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție.”

Am luat legătura cu persoana agresată care ne-a declarat următoarele: „Conflictul a pornit de la faptul că șoferul nu a pornit aerul condiționat, fiind foarte cald în mașină ni s-a făcut rău de la temperatura ridicată, având și masca, l-am rugat să deschidă măcar un geam sau o ușă, că murim în mașină sufocați. În acel moment el a pus mâna pe telefon și a sunat pe cineva, chemându-i să vină într-un anumit punct (la cișmea) că „avem pe cineva de bătut”. Inițial am crezut că e o glumă, nu poți face așa ceva. Mașina este contractată de firmă, nu avea voie să oprească să ia pe nimeni în mașină. A oprit, au urcat cinci persoane (3 bărbați și două femei) și au început să mă bată. Primul care m-a lovit a fost șoferul, tocmai cel care trebuia să ne asigure transportul în siguranță. După ce m-a lovit, șoferul a pornit mașina, ceilalți cinci continuând să mă lovească. Bătaia a durat pe o distanță de câțiva kilometri, de la Leordeni până la Topoloveni, preț de câteva minute bune. La Topoloveni am coborât din mașină, am apelat 112 și am plecat cu SMURDUL spre spital. În urma loviturilor, la spital au fost constatate mai multe leziuni, am o mână în gips, mâine o să merg să-mi scot certificatul medico-legal. Ciudat este că până acum nu am fost contactat de poliție. Martori la incidentul petrecut în mijlocul de transport sunt colegii de serviciu. Șoferul și agresorii încearcă să inducă în mediul online ideea că aș fi fost băut, făcând anumite postări cu fotografii cu doze de bere pe unul din scaunul autobuzului. Țin să precizez că nu consum alcool în timpul programului, noi și în mijlocul de transport până ajungem acasă suntem tot la serviciu. Suntem testați tot timpul de firma la care lucrăm cu alcooltestul. Ei nu aveau ce căuta în mijlocul respectiv de transport! Țin să precizez că nu am avut niciodată vreun conflict cu persoanele respective, nici nu mă cunoșteau.”

Vom urmări îndeaproape soluționarea acestui incident, pentru că dacă într-o astfel de cursă ești în pericol, ce să mai vorbim de cele publice de călători!!!

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI