11.5 C
Pitești
20 sept. 2021
spot_img

Podul de la Mihăești, aproape gata

Pe 6 mai a.c., scriam despre faptul că au început lucrările la investiţia aprobată prin PNDL denumită „Pod pe DJ 738 Jugur-Drăghici-Mihăeşti, peste Râul Târgului, km.21+900, comuna Mihăeşti, judeţul Argeş”, atunci lucrându-se la consolidarea malurilor. O investiţie realizată în ani mulţi de lucru la proiecte şi studii de fezabilitate, încă de pe vremea fostului primar al comunei, dl. Gheorghe Matei, care a sesizat necesitatea unui pod rezistent, dar după câte acte, aprobări şi studii au fost necesare, aproape că nu mai spera la realizarea lui.

Așa arăta șantierul cu două luni în urmă

„Constructorul desemnat prin licitaţie, firma Metabet CF, atât pentru partea de structură, cât şi pentru instalaţii, închideri-izolaţii, a demarat lucrările, după parcurgerea tuturor etapelor necesare şi sperăm ca noul pod să fie terminat anul acesta”, scriam cu două luni în urmă.

Acesta este vechiul pod

De curând am trecut prin zonă și am văzut că lucrările au avansat semnificativ, podul fiind aproape gata. Mai sunt câteva lucrări de finisare pe capetele de pod, de fixat balustradele, apoi mai trebuie făcute retușurile de final și obligatoriile testele de greutate, precum și mutarea conductelor de utilități de pe vechiul pod pe noul pod, operațiuni care durează ceva timp, întrucât necesită proiecte noi, avize de la furnizori, plus execuția lucrării în sine. Dar, trecând peste toate aceste operațiuni necesare, estimăm că noul pod va fi gata pentru circulație până în toamnă, după care podul vechi va fi dărâmat.

Așa arată acum noul pod construit cu fonduri europene

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI