17.6 C
Pitești
14 apr. 2024

Un salvamontist a murit, fiind surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac

Un salvamontist a murit, fiind surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac

Un salvamontist de la Serviciul Județean Salvamont Sibiu, aflat în timpul liber, a decedat, azi, într-o avalanşă produsă în zona Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a anunţat Serviciul Salvamont Sibiu.

Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Munții au însemnat totul pentru el, aici și-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea.
Unul dintre cei mai buni freerideri din Romania, colegul nostru și nu în ultimul rând fratele nostru. Pogo, ne vei păzi din „Alaska”.
Vei rămâne veșnic în amintirea noastră》 au scris colegii lui pe pagina de facebook a Serviciului Salvamont Sibiu.

Rămân în urmă familia, prietenii și colegii devastați, dar rămân ca mângâiere filmele lui despre frumusețile României și imaginile surprinse de acesta în cele mai inedite ipostaze.

Detalii despre moartea celui care a fost POGO (Paul), unul dintre cei mai pasionați salvatori montani, a transmis presei directorul serviciului, Dan Popescu:  „Victima a fost adusă la Bâlea Cascadă şi urmează să fie predată IML-ului. Victima – în vârstă de 33 ani, era angajat al SPJ Salvamont Sibiu.

Avalanşa a avut linie de fractură undeva la 250 metri şi cale de rulare 400 metri diferenţă de nivel, lungime 800 metri. Victima a suferit leziuni incompatibile cu viaţa din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat. În zonă a fost solicitat şi elicopterul SMURD, în speranţa că salvamontistul prins sub avalanşă va putea fi salvat”.

În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanşă. Întrucât informaţiile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la faţa locului, în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o şenilată şi o ambulanţă SMURD. Totodată, la locul indicat, a fost solicitat şi elicopterul SMURD”, a transmis azi ISU Sibiu.

Ulterior, Salvamont a anunţat că persoana decedată este angajat la Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi nu se afla în timpul serviciului de patrulare.Colegii mei au început transportul persoanei decedate către telecabina de la Bâlea Lac, o să încercăm transportul la Bâlea Cascadă pentru predare la IML’‘, a precizat Dan Popescu.

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc şi joi, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, însă atunci nu a fost nimeni rănit, turiştii fiind în acel moment în cabane, informa Salvamont Sibiu.

Meteorologii au avertizat că este risc mare, de gradul 4 din 5, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, iar sub altitudinea de 1.800 de metri este risc însemnat, de gradul 3 din 5.

La Bâlea Lac se menţine cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România, de 1,7 metri, potrivit meteorologilor.

Foto: Facebook/Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI