25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

O comună din Argeș devine „stațiune”

O comună din Argeș devine „stațiune”

Astăzi, Guvernul s-a reunit în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, un proiect pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local.

Astfel, Executivul a aprobat atestarea ca stațiuni turistice de interes național și local a mai multor localități sau părți din localități, printre care și una din Argeș. Este vorba de comuna Lerești, care a devenit „stațiune de interes local”.

Alte stațiuni turistice noi, aprobate în ședința de guvern de astăzi sunt: Zona turistică a municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş și 13 localităţi sau părţi din localităţi din judeţele Harghita, Maramureș, Bihor, Cluj, Covasna, Hunedoara, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Hotărârea mai prevede şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Despre Lerești – în atenția turiștilor!

Comuna Lerești se află în nordul județului Argeș, în pitoreasca zonă a Muscelului. Lerești se află la o distanță de 174 km de București, dar drumul se parcurge foarte ușor, având în vedere traseul: București-Pitești-Câmpulung-Lerești.

Comuna este situată la limita nordică a municipiului Câmpulung, pe valea râului Târgului, unul din afluenții Argeșului. Nu vei găsi aici agitația de pe Valea Prahovei, pentru ca aici nu sunt cluburi, baruri, restaurante (în afara celor de la pensiuni), ceea ce face zona ideală de mers cu copiii în weekend.

Din zonă se pot face numeroase drumeții montane în muntii Iezer-Păpușa, dar locația este foarte frumoasă și pentru trasee de bicicleta.

Atracții turistice în zonă:

Cabana Voina
Cabana Cuca
Trasee în munții Iezer-Păpușa
Mausoleul de pe muntele Mateiaș (construit în 1935)
Barajul Râușor
Mânăstirea Corbii de Piatră
Mânăstirea Nămăiești
Cetățuia lui Negru Vodă
Cheile și Peștera Dâmbovicioara (la 20 km) etc.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI