14.3 C
Pitești
03 oct. 2023

Un preot foarte iubit

Un preot foarte iubit

Preotul Marin Mateescu de la Parohia Cocu Deal a împlinit, pe 9 septembrie, 23 de ani de slujire la Sfântul Altar. Duminica trecută, înainte de a începe slujba, enoriașii săi i-au făcut o surpriză care l-a emoționat și bucurat nespus.

《 Îi mulțumesc Domnului pentru bucuria care mi-a fost dată. Cum au dovedit și de data aceasta, oamenii aceștia sunt mai mult decât minunați. Cum de s-au gândit a-mi face astăzi o așa surpriză!!! Le mulțumesc pentru minunăția ce o au în suflet!》, a spus părintele cu lacrimi de bucurie in ochi.

Cel mai mult, părintele Mateescu își dorește să determine copiii să vină la biserică și să o facă cu bucurie. Pentru ei mai ales a amenajat în curtea bisericii un mic colț de rai, un părculeț cu loc de joacă și o minifermă de păsări rare: porumbei, păuni, fazani etc., precum și pești, de care se ocupă personal. Prin acțiuni împreună cu școala, duce cuvântul Domnului în sufletul și mintea lor. În plus, părintele este unul dintre cei mai activi preoți pe rețelele de socializare, un mijloc modern de a comunica cu ei și de a fi tot timpul conectați. Munca sa făcută cu multă dedicație a dat roade, pentru că toți cei care ajung aici se minunează de ceea ce văd. Și de ceea ce simt în momentul în care intră în sfânta biserică sau stau la sfânta slujbă. Există o legătură divină între părinte și enoriași, o iubire reciprocă, o încredere, o stimă, într-un cuvânt – o dumnezeire. Iar asta s-a văzut și duminică, atunci când i-au cântat La mulți ani din tot sufletul și i-au adus buchete de flori.

Este poate cea mai mare bucurie pentru un preot să simtă că e iubit cu adevărat de cei pe care-i păstorește și cărora li se dedică. Și pentru asta, părintele Mateescu întoarce înmiit iubirea pentru oameni. Prin munca sa, prin faptele sale și prin frumusețea pe care o dăruiește celor din jur.

La mulți ani, părinte!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI