14.3 C
Pitești
27 feb. 2024

Trenuri, malluri, bani şi multă, multă nesimţire

Sunt din ce în ce mai consternat şi nu reuşesc să înţeleg cum în societatea românească se produce o transformare, din ce în ce în mai rău, la noua generaţie de politicieni şi implicit la turma lor de susţinători. Fără bun simţ, fără mamă, fără tată, fără respect sau regrete, cu minciuna ridicată la rang de axiomă, fără să le roşească obrajii – fălcuţele în devenire, aceşti indivizi, şcoliţi doar în manipulare, sfidează tot ce este istorie şi tradiţie românească.

Unitatea lor de măsură este banul, nu cel autohton, „falimentat”’ cu bună ştiinţă, ci banul altora care umileşte banul muncii noastre. Viaţa lor se măsoară în conturi, maşini, relaţii, mai mult sau mai puţin transparente, telefoane (creier la purtător) fără de care ar fi zero barat! Ei care nu au suportat statul – decât statul în fund că la coadă nu a fost cazul, au tras sforile pentru a ajunge în vârful acestuia spre a-l folosi doar în interes individual sau de gaşcă! Şi ajunge un individ care stă cu ochii pe privatizarea CFR-lui să ne justifice de ce un tren plin cu copii a stat mai mult de 9 ore în câmp fără să li se aducă mâncare sau apă, cum un copac căzut pe calea ferată a fost ridicat după 8-9 ore (nu avem certificatul de deces), cum emigranţii din Africa de Nord ajung în Vestul Europei mult mai uşor decât călătorii care tranzitează Gara Feteşti (În Turcia, oraşul Rize a fost refăcut în trei zile după inundaţiile produse săptămâna trecută, dar acolo s-au deplasat trei miniştri din guvern şi au coordonat totul, deplasând utilaje, materiale de intervenţie, distribuind populaţiei hrană şi apă!).

Acesta, din biroul cu aer condiţionat, încearcă să prostească, în cel mai profund stil al discursurilor premergătoare dictaturilor sau dezastrelor, o populaţie care ştie încă să rabde.
Nici colegul său, Dănuţ, nu se lasă – încă regretă că nu s-a făcut medic şi ne atenţionează că în weekend doar cei vaccinaţi vor merge la… mall. Nu cred că îi obligă cineva să meargă, dar având în vedere procentul celor vaccinaţi, se pare că cele mai multe malluri vor falimenta şi vor rămâne închise! Dar tu ştii ceva despre… tulpină, domnule vicepremier? Nu aia de la botanică ci, să zicem, Delta! De ce nu ne explici, inteligentule, cum se produc mutaţiile, cine le comandă, pentru ce interval de timp, cine se ocupă cu banii pentru portaltoi, pardon pentru comisioane?

Da, banii măsoară totul! Au luat locul litrului, kilogramului, anului-lumină… Ei, banii, produc mutaţii în comportamentul oamenilor! Apar noi „tulpini” neevidenţiate în lucrările de specialitate, în psihologia generală şi nici în psihologia medicală. Aceste tulpini, cu simptome de nesimţire profundă, nu pot fi tratate prin vaccinare, ci doar cu „şutul în fund”, medicamentaţie indicată noilor latifundiari. După această bătaie de joc, girată discret de la Cotroceni, în care omul incompetent este pe funcţie de decizie iar opoziţia stă cu gogoaşa în gură, rămâne doar o simplă speranţă – carantinarea, pe viaţă, a acestor indivizi, mai periculoşi decât orice virus.

                                                               Vă stă la dispoziţie şi …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI