8.2 C
Pitești
01 dec. 2023

Trei incendii de vegetație în Argeș

Trei incendii de vegetație în Argeș

În perioada 12.10.2023, ora 08:00 – 13.10.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 39 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII:

În perioada de referință, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a trei incendii în care au ars vegetație uscată, deșeuri menajere, dar și o anexă gospodărească.

Acestea s-au produs în următoarele zone:
localitatea Bradu, unde au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată și circa 60 de tone deșeuri menajere și vegetale. La intervenție a participat și personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență;
localitatea Leordeni, unde au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată.
o intervenție semnificativă s-a produs în municipiul Pitești, strada Prundu Mic, unde salvatorii de la Detașamentul Bradu au intervenit cu trei echipaje pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că ardeau în dezvoltare deșeuri menajere și vegetație uscată, incendiul propagându-se și la o anexă, iar flăcările violente prezentau pericol de extindere și la casele învecinate. Prin intervenția operativă la fața locului, pompierii au reușit limitarea incendiului și lichidarea acestuia în limitele găsite, salvând astfel locuințele din vecinătate. În urma evenimentului au ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 200 mp, circa 1.500 kg deșeuri menajere și o anexă. În urma incidentului nu au rezultat victime.

Pompierii vă reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

《 De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 30 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.》, transmite ISU Argeș.

Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI