4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

„Tradiții argeșene” la Corbeni

„Tradiții argeșene” la Corbeni

Începând de vineri, în comuna argeșeană Corbeni, se desfășoară cea de-a X-a ediție a Festivalului Tradiţii Argeşene.
Festivalul reunește interpreți consacrați ai muzicii populare, dar și tinere talente, meșteri populari, artiști plastici și artizani populari, producători de alimente și băuturi naturale – bio și alți păstrători ai folclorului, obiceiurilor și tradițiilor.
Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri, 18 august 2023.

“Consiliul Județean Argeș prin instituțiile de cultură subordonate și, în acest caz, prin Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, susține, finanțează și promovează tradițiile și valorile culturale, artistice, tradiţionale şi contemporane. Mă bucură faptul că suntem partenerii acestui festival care a ajuns la cea de-a X-a ediție. Festivalul Tradiții Argeșene ajută, în același timp, și la promovarea turistică a zonei, una dintre cele mai frumoase din țară, ca de altfel toată zona de nord a Argeșului, a munților Făgăraș. Suntem aici și pentru a fi alături de comunitatea locală, dar și pentru cele două Tezaure Umane Vii, Marilena Iosifaru, care este chiar din Corbeni, și Vasile (Tică) Constantin, din Galeșu, Brăduleț. Mă bucură faptul că alături de noi este și doamna Viorica Olivotto din Nucșoara, de asemenea deținătoarea titlului de Tezau Uman Viu. Îi felicit și îi asigur de respectul și susținerea Consiliului Județean Argeș. Îl felicit și pe primarul comunei Corbeni, Nicolae Dinică, pentru că sprijină organizarea Festivalului Tradiții Argeșene, dar și organizatorul – Asociația Vocart”, a spus Adrian Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, prezent la deschiderea oficială.

În prima zi a festivalului a avut loc Concursul Național de Interpretare Folclorică “Tradiții Argeșene” la care au participat interpreți din întreaga țară acompaniați de Ansamblul folcloric „Doina Argeșului” al Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, dirijor Cătălin Iancu.

Artiști, ansambluri folclorice, tradiții și meșteșuguri

Ieri (sâmbătă) au avut loc prezentarea expoziției standurilor de meșteșugari, concurs de degustat produse tradiționale vs produse comerț, concurs de tăiat lemne, concurs de halbere și recitaluri a numeroși artiști și ansambluri folclorice.

Astăzi, continuă concursurile și recitalurile, cei care vor participa la festivități vor putea admira tenacitatea participanților în concursuri de căutare de comori în râu, de tras frânghia sau de tracțiune bușteni cu caii, dar și Hora satului sau recitaluri ale unor artiști și ansambluri populare și de călușari.

Tot astăzi va avea loc și Festivitatea de premiere a artiștilor, ansamblurilor dar și a meșterilor populari.
Festivalul se va încheia la ora 22, așa că e destul timp să ajungeți în Corbeni, dacă doriți să petreceti o zi de neuitat.

 

Foto: Constantin Pașol și Consiliul Judetean Argeș/ facebook

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI